Üniversite sınavındaki barajın kaldırılmasıyla öğrenci sayısı da arttı. Barınma sorunu özellikle KYK yurtlarında daha da güçleşti.
KYK YURDUNDAKİ BARINMA SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ
Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) eğitim gören Matematik bölümü öğrencisi S.A., sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Sakarya’da kaldığı KYK yurdundaki, barınma sorununa dikkat çekti.
S.A., “Geçen yıllarda odalarımız 3 kişilikti ama bu yıl üniversite sınavındaki barajın kalkmasından dolayı üniversitelere kayıt oranları fazlasıyla arttı bu yüzden yurt odalarımız 6 kişilik oldu. Özel alanlarımız zaten kısıtlıyken tamamen yok oldu resmen” ifadelerini kullandı.
“Bugün aldığım bir habere göreyse kullandığımız kişisel masalarımızı iki kişi olarak kullanacakmışız” diyen S.A., sıkıntılarını şöyle aktardı;
“Vize ve finallerimiz çoğunlukla aynı zamanda oluyor ve bir masada iki kişi çalışmamız imkansız. Yurt kapasitemiz yaklaşık olarak iki bin kişi ve buna rağmen yemekhanede saatlerce sıra bekliyorduk şimdi bu kapasite iki katına çıkarken yemek sırası inanılmaz derecede uzayacak.
Sıra beklemeyi problem etmesek bile yemek yemek için belirli bir süremiz var ve nasıl zaman yetiştireceğiz. Devletin yurdunda çalışan sayısı yetersiz olduğu için bu sıra oluşuyor zaten. Umarım gereken yapılır.
Üstüne yaz okulunda bizden 800 TL aldılar ama dönem içinde yurt ücretini 450 TL yaptılar ve geçen yılda en son fiyat 450 TL idi.”
KRT
TRT'den 'İstanbul'un küçük Suriye'si' başlığı! Tepkilerin ardından video silindi!43 izlenme
Ve Mansur Yavaş bir vaadini daha yaptı133 izlenme
Tasarruf genelgesi sonrası KPSS kurslarını terk ediyorlar30 izlenme
Afganların İstanbul’a nasıl kaçak girdikleri Fransız televizyonunun belgeselinde ortaya çıktı!36 izlenme
MİT'e para dayanmıyor! 2017 bütçesini aştı!131 izlenme
İş yerini açtı üç gün üst üste ceza yedi: Cebimde beş kuruş yok, yeter artık dayanamıyorum35 izlenme
Atatürk'e hakaret eden turist rehberi serbest bırakıldı!42 izlenme
Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'ten annesine acı mektup47 izlenme
Bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajları
İstanbul'da ev sahibine kızan Suriyeliler 2 evi kundakladı!
'FETÖ’yle en sert mücadeleyi verdim' diyen Nagehan Alçı'nın FETÖ'ye karşı destansı mücadelesi!
Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen’in annelerine hakaret eden küfürbaza soruşturma!