Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri ile Avrasya Tüneli'nde, geçiş garantisi nedeniyle nisan ayında yapılacak ödemeyle Hazine'den ve dolayısıyla vatandaşın cebinden, 2 milyar 964 milyon lira daha çıkacak.
2019 yılına ait olan bu fatura, işletici firmalara nisan ayında aktarılacak. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Corona salgını ve ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle bu ödemenin ertelenmesini istedi.

CHP'li Akar
ŞİRKETLER FEDAKARLIK YAPSIN
Corona virüsü salgını dolayısıyla bu 3 projede, araç geçişlerinin yüzde 70 oranında azaldığına dikkat çeken Akar şunları söyledi:
* Virüsün yanı sıra ekonomik olarak da krizdeyiz. Yapişletdevret projelerindeki geçiş garantileri, dolar olarak belirlendi.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ
MÜTEAHHİTLERE, GEÇMEDİĞİMİZ YOL VE TÜNEL İÇİN 3 MİLYAR LİRA ÖDENECEK…
* 2017'de 3.53 olan dolar kuru, 2019'da 5.33 oldu. 2017'de 133 lira olan geçiş ücreti, 2019'da 202 liraya yükseldi. Yıl sonunda fatura bu 3 proje için 4 milyar lirayı aşacak.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ
Yıllık 14 milyon 600 bin araç geçişi garanti edilen Osmangazi Köprüsü'nden geçiş 8 milyon 846 binde kaldı.
* Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve Avrasya için nisan ayında Hazine'den 2 milyar 964 milyon lira daha çıkacak. 2019 yılı ödemesi ertelensin, şirketler de Corona belasını dikkate alıp fedakarlık yapsın.
Döviz krizi kimleri ihya etti?274 izlenme
Ateşi yüksek çıkan kadın, test yaptırmamak için sağlık çalışanlarına direndi ! 'Ne koronası kardeşim ? Başımıza bir de bu çıktı'344 izlenme
İşte ‘sansür yasası’ ile AKP’nin internetten sileceği geçmişi… Tek tek listelendi!93 izlenme
İBB'de 'Baraçlı' vurgunu!181 izlenme
3 yılda İBB'ye 3 milyon 474 bin maliyeti olan derneğin protokolü iptal edildi!118 izlenme
AKP'li eski vekilden Özel'e 'Akın Gürlek' desteği: '28 Şubat'ı hatırlattı31 izlenme
Gökhan Zan İYİ Parti'den istifa etti34 izlenme
İsrail'e, uçak benzini ve jet yakıtı da gönderiyormuşuz!28 izlenme
Mansur Yavaş bayram öncesi 200 bin aileye müjdeyi verdi
İmamoğlu'ndan kritik Kanal İstanbul çıkışı! "İktidar rant uğruna su kaynaklarını toprağını feda ediyor"
Konyaspor başkanı Ahmet Şan'ın derdi büyük 'Tüm statlarda maalesef İzmir Marşı söyleniyor Konya hariç !'
Yardıma muhtaç emekli sayısı 3'e katlandı