TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP ve CHP'li vekiller arasında 'başörütüsü' tartışması yaşandı.
CHP sıralarına dönerek "Sizin başörtülü bir milletvekiliniz yok, başörtülü bir danışmanınız bile yok" ifadelerine kullanan AKP Erzurum Milletvekili Fatma Öncü'ye ana muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2026 bütçesi ve kesin hesabı görüşülüyor.
Muhalefet milletvekillerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ilişkin eleştirilerinde "kadınların acizleştirildiği"ni söyleyen AKP'li Fatma Öncü, muhalefet milletvekillerinin oturduğu sıraları işaret ederek "Sizin başörtülü bir milletvekiliniz yok, başörtülü bir danışmanınız bile yok" diye tepki gösterdi.
AKP'li vekilin bu sözlerine CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, "Biz kadınları tarcihlerine göre sınıflandırmıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

AKP'li Öncü, muhalefet milletvekillerinin tepkilerine yanıt verirken AKP'nin kadın konusunda tarih yazdığını öne sürerek şunları söyledi:
CHP'li Taşcıer ise, Öncü'nün "Kadın konusunda biz iktidar olarak tarih yazdık. Kadını özne haline getirdik" sözlerine ilişkin, "Kaç kadın bakan var onu söyleyin" derken, CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer de "Neden kadın bakan bir tane?" diye sordu.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
YSK’nın kararına CHP’den ilk tepki!7 izlenme
Gençlere yönelik ankette CHP'den AKP'ye fark!10 izlenme
AKP’linin binası denetlenmemiş27 izlenme
AKP’nin göz diktiği Salda Gölü ‘turizm merkezi’ olmaktan çıkarıldı! Sırada maden ruhsatı mı var?69 izlenme
‘Bursla okuyan çocukların nasıl ticaret yapıyor?’946 izlenme
Enflasyon yükseliyor, Erdoğan’ın söylemleri değişiyor!36 izlenme
Tunç Soyer'in Osmanlı ile ilgili açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Köksüzler252 izlenme
OdaTV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’a tutuklama talebi!98 izlenme