CHP Eskişehir İl Başkanı Abdulkadir Adar ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar, düzenledikleri basın toplantısında, Bursa’da yaşayan bazı vatandaşların, Eskişehir’de oy kullanacaklarını tespit ettiklerini, ancak İl Seçim Kurulu’nun, yaptıkları itirazların tamamının reddedildiğini söyledi. Abdulkadir Adar, İl seçim Kurulu’nun bir siyasi partinin kararına göre davrandığını öne sürerken, “Seyitgazi bölgesinde CHP’nin yaptığı itirazların tümü reddedilirken, AKP’nin yaptığı itirazların tümü kabul edildi” ifadesini kullandı.
“DEMOKRASİNİN KALBİNE HANÇER VURULUYOR”
Elindeki belgelerle, Bursa’da yaşayan bazı vatandaşların Seyitgazi İlçesi’nde oy kullanacağını ortaya koyan Abdulkadir Adar, bu örneklerin çok fazla olduğunu vurgularken, “Seçim kazanmak uğruna bu tarz şeyler yapılmamalıdır. Bu tarz hareketler demokrasinin kabine vurulan hançerlerdir” dedi.
“TESPİTLER HEYET EŞLİĞİNDE YAPILMALIDIR”
Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar ise İlçe Seçim Kurulunun İnceleme yapmadan yapılan itirazların reddedilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Akçar, “Kolluk kuvvetlerinin, herhangi bir kişiye ya da kuruma haber vermeden, söz konusu yerlerde tespit yapması da kabul edilemez. Eğer bir tespit yapılacaksa bir heyet eşliğinde yapılır ve bu bir karara bağlanır.” dedi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bursadayasiyorlareskisehirdeoykullanacaklar221611h.htm
AKP'de seminer veren ilahiyatçı, FETÖ'nün muadillerini açıkladı104 izlenme
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı Mevkidaşı ile Görüşme Yaptı40 izlenme
AFAD'ın evrak bölümünde şüpheli yangın! Savcılık soruşturma başlattı57 izlenme
Sayıştay, ‘öyle bir rapor yok’ demişti… İşte o rapor!107 izlenme
İmamoğlu'nun avukatı: "Hukuksuzluğu aşacağız, umutsuzluğa yer yok"24 izlenme
Türkiye üzerinden İsrail'e petrol akışı arttı18 izlenme
Bakan Işıkhan duyurdu: Çalışan emeklilere ödenecek 5 bin TL'nin hesaplara yatacağı tarih belli oldu39 izlenme
ABD'ye giden Erdoğan, otelin önündeki çılgın kalabalığı selamladı !963 izlenme
Kuvayi Milliye Kütüphanesini Millet Kıraathanesi yaptılar!
AKP eski İstanbul İl Başkanı'ndan flaş 15 Temmuz iddiası! "aHaber bizi yayına bağlamadı, dosya Cumhurbaşkanı'mızın önüne gitti"
Otogarda korkutan ölüm! Yolculuk yaptığı otobüsün altında ezilerek can verdi.
Daron Acemoğlu: "Ekonomideki sorunlara çare bulacak kadro şu an yok"