Karikatür ile sık sık gündem olan LeMan Dergisi'nin 26 Haziran tarihinde yayımlanan son sayısında Hz. Muhammed ile Hz. Musa'yı tasvir ettiği ileri sürüldü. Bu iddiaların sosyal medyada dün akşam saatlerine doğru hızla yayılmasının ardından dergi hakkında soruşturma başlatıldı.
Sosyal medya hesabından dergi hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Adalet Bakanı Tunç'un açıklamasının ardından İBDAC'ye yakınlığı ile bilinen Büyük Doğu Akıncılar Derneği, LeMan'ın önünde toplanma için sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Binanın önünde toplanan yüzlerce kişi tekbir ve şeriat sloganları ile LeMan dergisi önünde uzun süre eylem yaptı.
İlerleyen zamanlarda İstiklal Caddesi'nden bazı sivillere kalabalık tarafından saldırılar yapıldığı öne sürüldü, kalabalığın etrafında toplanan polislere kalabalık tarafından saldırılar yapıldığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. LeMan dergisi binasının camları kırıldı, binaya tırmanan bir kişinin de tevhid bayrağı astığı görüldü.
LeMan önünde açıklama yapan Büyük Doğu Akıncılar Derneği İstanbul İl Başkanı Alper Kaan Aykut, "Burası Müslüman Anadolu toprağı. Herkes şunu unutmasın: Ya biz gideceğiz, ya onlar gidecek. Ya onlar ölecekler, ya biz öleceğiz. Allah Resûlü bizim canımızdan malımızdan değerli. Biz o nurla can vermeye de, can almaya da hazırız!" ifadelerini kullandı.
İBDAC ile yakınlığı bilinen Büyük Doğu Akıncılar Derneği, etraflarını saran polisler ile zaman zaman arbedeye de girdi. Söz konusu arbede görüntülerinde polis ekiplerinin hoşgörüsü dikkatlerden kaçmadı.
LeMan Dergisi söz konusu karikatür hakkında sosyal medya hesabından yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada Muhammed isminin dünyada milyonlarca insan tarafından kullanıldığı, çizerin de İsrail saldırıların ölen masum bir müslümanı tasvir ettiği, İsrail saldırılarından dolayı 5 adet Filistin Özel Sayısı yaptıklarını ve Mavi Marmara'yı da kapaklarına taşıdığı ifade edildi. LeMan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından çizimi yapan karikatüristin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya "Bir kez daha yineliyorum: Bu hayasızlar hukuk önünde hesap verecektir" dedi.
Leman Dergisi'nin 26 Haziran 2025 tarihli sayısında yer alan karikatür ile ilgili dini değerlerin alenen aşağılandığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlaması ile derginin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü, müessese müdürü, grafikerler ve karikatürü çizen kişinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
LeMan'ın ortalığı ayağa kaldıran ilgili sayısı hakkında toplatma kararı alındı. Başsavcılık tarafından derginin sosyal medya hesaplarına erişim engellenmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı.

CHP önerdi AKP kabul etti: Belediye tabelaya T.C.’yi ekledi198 izlenme
İstanbul’da çarpıcı iddia! ‘Hayali seçmenler var!’90 izlenme
Büyük Zafer'in 101. yılı coşkuyla kutlandı: "Yunan kazansaydı, Hatay Fransızlara kalsaydı" diyenlere inat Anıtkabir doldu taştı21 izlenme
ABD ve İngiltere’den Ukrayna adımı: Starstreak füzelere destek gönderiyorlar52 izlenme
Bu sonuçlar Erdoğan'ı üzecek!476 izlenme
Macaristan Parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğini onayladı29 izlenme
Kızılay 3 yılda 6.5 milyar lira dağıttı, paralar nereye gitti?136 izlenme
Zeren Ertaş'ın ölümünde yeni gelişme: Asansörün emniyet düzeneği iptal edilmiş!19 izlenme
'Telefonundan delil çıktı' denmişti: İsmail Güven ne tanık ne de sanık!
Emniyet'i sarsacak anket: Her 10 polisten üçü intiharı düşünüyor
Hasankeyf Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tarhan, "Daha fazla dayanamadım" diyerek AKP'den istifa etti
Şimdi Akbank düşünsün! “Dolandırılan vatandaş borçlu değil”