Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 3 ayda Bursa’da vaka sayısındaki artışa dikkat çekerek, tedbirlere daha dikkatli uyulmasını istedi. Vaka artışına bağlı olarak kentte bulunan pandemi hastanelerindeki yoğun bakım doluluk oranı da yüzde 76’ya ulaştı.
E-devlet üzerinden Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin günlük olarak raporladığı kentteki günlük toplam ölüm sayıları 19-27 Ağustos tarihleri arasında günde ortalama 44 olurken, 19-27 Kasım tarihleri arasında günde ortalama 105 oldu.
Veryansın'da yer alan habere göre, ölüm sayısındaki artış üzerine belediye ekiplerinin mezarlıklardaki çalışmaları dikkat çekti. Belediye ekiplerince Hamitler Kent Mezarlığı’nda yürütülen çalışmalar dronla havadan görüntülendi.

'PERDEMİ AÇMAYA KORKAR OLDUM'
Evinin penceresinden mezarlık görülen Gülseren Deliktaş, “Perdeyi açmaya korkar oldum. Bütün insanların bu manzarayı görüp, ibret almasını isterim. Neden insanlar hala kendi önlemlerini almıyor? Tedbirlere uymayanlar özellikle sağlık çalışanlarının vebalini nasıl üstlenebiliyorlar? Mezarlıktaki bu manzarayı görenlerin, biraz olsun korkup evlerinde durmalarını ve daha tedbirli olmalarını umuyorum. Buraya gelen cenaze araçlarını sayamaz oldum. Gece saat 23.00’lara kadar mezar kazılıyor. İnsanların feryatlarını duyuyorum, ağlama seslerini duyuyorum ve ağlamaya başlıyorum. Gerçekten çok zor. Bunları söylerken bile titriyorum, içimden ağlamak geliyor” dedi.
ALARM VEREN İLLER
Bursa’da vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü yaptığı konuşmasında, “Bursa, İstanbul, Kocaeli, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyor. Bursa, Ankara, Kocaeli, Gaziantep'te hasta yoğunluğunu yönetebilmek için sağlık kuruluşlarımız çaba harcıyor" ifadelerini kullanmıştı.


Dolara ihtiyacı olan Merkez Bankası Eylül'de 45,5 ton altın satmış!
Sigara ve alkole zam geliyor
Yoldaki kadının fotoğrafını çekti, meydan dayağı yedi!
Gençlik Bayramı'nda gençleri anlattı, dinleyenin boğazı düğümlendi: "En son sinemaya ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum mesela"
İmamoğlu asıl meseleyi özetliyor 'Adama, kişiye, kişilere, gruplara, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti !'
Sağlık Bakanı açıkladı: 26.182 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 3.61.520’ye, can kaybı da 30.316’ya yükseldi!
Abdüllatif Şener, FETÖ ile mücadele kararını imzalamayan bakanı açıkladı
Kanal İstanbul’da yeni ihale
Vize krizi: Hangi ülke Türklere en çok ret veriyor?
Bu da oldu! "Siftah dahi yapamıyoruz" diyerek Mehmet Şimşek'i eleştiren esnafa soruşturma!
Yunus Emre Vakfı’ndaki vurgun: Soygunun boyutu milyonlarca lira!
Maaşlarını ve tazminatlarını alamayan KFC işçileri Eskişehir’de yürüyüş yaptı: "Krizin yükünü işçiler değil, patronlar ödesin"
Diyarbakır'da yüzde 284 kira zammını kabul etmeyen kiracı, ev sahibinin de aralarında olduğu 5 kişi tarafından eşi ve çocuklarının önünde darp edildi
Sedat Peker izleyeceği yolu açıkladı