Kuşadası Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl yaptığı 750 bin ton mıcır ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla başlatılan müfettiş soruşturması sonucu açığa alınan, önceki gün sabah saatlerinde evleri basılarak gözaltına alınan 6 personel ile ihaleyi kazanan şirketin sahibi 2 kişi dün adliyeye sevk edildi.
Sözcü'de yer alan habere göre, savcılık sorgularından sonra mahkemeye çıkarılan zanlıların duruşması sürerken, AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, 8 zanlının da tutuklandığını duyurdu.
Saatler sonra, saat 21.00 sıralarında sonuçlanan mahkemeden ise 6 tutuklama çıktı, biri adli kontrol şartıyla olmak üzere 2 kişi serbest bırakıldı.
Gökçe bunun üzerine paylaşımını kaldırdı, ancak tepkiler sürdü.

AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe
“HUKUK DEVLETİ SİYASİ OTORİTENİN BASKISI ALTINDA”
AKP'li Gökçe'nin yargı üzerinde baskı kurduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek,
şöyle konuştu:
*Sayın Gökçe'nin bu açıklaması, demokratik hukuk devleti ilkelerimizin siyasi otorite tarafından ne denli baskı altında olduğunu ve hukukun temel ilkelerinin siyasi otoritelerce çürütülmeye çalışıldığının en önemli kanıtlarından biridir.
*Süreç boyunca iktidar yanlıları, kamuoyunda tamamen yanlış algılar yaratarak kişilerin temel hak ve hürriyetlerine adeta müdahale etmişler ve yargı organları üzerinde de sanki karar mercileriymiş gibi baskı kurmuşlardır.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel
“YARGIYI ETKİLEME KUMPASI”
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'de gerek şahsı gerekse belediye çalışanları hakkında belirli çevrelerce sistematik bir şekilde algı operasyonu yapıldığını söyledi.
Günel, şu ifadeleri kullandı:
*Henüz dava süreci devam ederken soruşturma kapsamındaki insanları linç edercesine, mahkeme kararı açıklanmadan saatler önce ‘tutuklandılar' haberi ve açıklamaları yapıldı.
*Yargıyı etkilemek için yapılan bu kumpasları biliyoruz. Devam eden bir soruşturmada hüküm vermek siyasi parti temsilcilerinin ve kalemşorlerinin görevi değildir.
Günel, “Devletin denetim organları tarafından defalarca incelenen ve herhangi bir hata kusur bulunmayan çalışmalarımızın ve bu çalışmaları başarı ile gerçekleştiren personelimizin her zaman arkasındayız” diyerek üzerlerinde kurulmak istenen yasa dışı baskılara karşı yasal platformlarda mücadele edeceklerini kaydetti.

Erdoğan'dan U dönüşü: İsveç'in NATO üyeliğini kabul etti36 izlenme
AKP'li Metiner hızını alamadı bu kez yandaş medyayı hedef aldı: "Tek bir partinin gözü kör bir aparatına dönüştüren medya"21 izlenme
Emekli Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı isyan etti: “Yüce Atatürk’e karşı bu utançtan kurtarın!”42 izlenme
Belediyenin kadın çalışanlarından ‘Zeydan Karalar’a Özgürlük’ eylemi!11 izlenme
Yargı iki kez “Dur” dedi, AKP’li belediye dinlemedi32 izlenme
Euro ile emekli maaşı alan gurbetçinin "Erdoğan’dan memnun musun?" sorusuna cevabı: "Memnunum. Hem de nasıl. Ne kadar pahalı yapsa da ona vereceğim"38 izlenme
Milyonlarca liralık ihale göstere göstere AKP'ye yakın isme verildi21 izlenme
MHP'li Baki Ersoy partisinden istifa etti36 izlenme
200 liranın değeri kasapta yarıya indi
Yüz ifadesi dikkatlerden kaçmadı! İmamoğlu'na Kaftancıoğlu'nun kendisi ile ilgili söylediği iddia edilen sözler soruldu
Dünya liderlerinin Türkçe selamına karşılık veren Türk askerinin Arap liderinin Arapça selamına tepkisi yeniden gündem oldu
Harcamalar 27 kat arttı, fatura kabardı !