İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Buca Belediyesi'ne yönelik operasyon başlatıldı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Buca Belediyesi'nde rüşvet talebi çeşitli imar ve planlarda mevzuata aykırı olan yerler usulüne uygun şekilde lisanslandırıldığı ve menfaat temin ettiği tespit edildi.
Soruşturma kapsamında Buca Belediyesi ruhsat ve denetim müdürü ile imar müdürünün de içerdiği toplam 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin toplanması için çalışma başlattı.
Buca Belediyesi'nde rüşvet talebi çeşitli imar ve planlarda mevzuata aykırı olan yerler usulüne uygun şekilde ruhsatlandırdıkları ve menfaat temini suçlamalarıyla haklarında gözaltı kararı verilen 28 şüpheli için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.
Eş zamanlı baskınlarda 25 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenirken, diğer 2 şüphelinin ise tutuklandığı bildirildi.
Buca Belediyesinden yapılan soruşturma, soruşturma kapsamına alınan belediyedeki bazı personeller hakkında gözaltı işleminin gerçekleştirildiği özel olarak, şu ifadelere yer verildi:
Kurumumuz, hukukun refahına olan inancı, adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesi amacıyla emniyet ve denetim birimleriyle tam bir şeffaflık ve işbirliği içinde hareket etmektedir. Yargı mercilerinin yetkilide bulunan soruşturma süreci, kişiye özel ve detaylı takip edilmektedir.
NEFES
"Reklam için onlar aradı" diyen SADAT'a TV100'den yanıt: "Alçaklığa varan açıklamalarına karşı suç duyurusunda bulunduk"27 izlenme
Erdoğan, Reisi için yas ilan etti: Avrupa ülkeleri ne zaman ulusal yas kararı alıyor?37 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'ın İmamoğlu'nu 'milli güvenlik' sorunu ilan etmesine yanıt15 izlenme
CHP 'mazbata' için tarih verdi81 izlenme
Merkez Bankası'nın Kapalıçarşı'dan döviz topladığı ortaya çıktı34 izlenme
“Enflasyonun yüzde 20 olduğuna kimseyi inandıramazsınız”124 izlenme
Zarrab itiraflarına devam ediyor!267 izlenme
Bakanlıktan 'Narin' adımı: İtirafçı Nevzat Bahtiyar için harekete geçiliyor21 izlenme
Bu sefer erkek değil kadın sürücüler tartıştı! Küfürler havada uçuştu
Gece eve gelirken kızının arabasında plastik kelepçe bulan baba, sebebini öğrenince yıkıldı.
İYİ Parti’de seçim depremi: Bilge Yılmaz Akşener’i istifaya çağırarak görevinden istifa etti!
Savcılığın önüne koyuldu: Erdoğan ve Abdullah Gül'ün başını ağrıtan mektup!