CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bursa’daki yangından etkilenen Gürsu’ya bağlı Dışkaya Mahallesi sınırları içinde yer alan ormanlık bölgede AKP'li Yıldırım Belediyesi'nin kireçtaşı ocağı ve kırmaeleme tesisi kurmak için yangından aylar önce başvuru yaptığını bildirdi.
Emir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bursa’nın Kestel’den başlayıp Gürsu ve Osmangazi’ye sıçrayan yangında kül olan alan, Gürsu’ya bağlı Dışkaya Mahallesi sınırları içinde yer alıyor.
Ve aylar önce AKP'li Yıldırım Belediyesi bu ormanlık alana kireçtaşı ocağı ve kırmaeleme tesisi kurmak için başvurmuş. Bursa Valiliği ne yaptı? 'ÇED gerekli değildir' kararı verip yolu açtı. Şimdi o orman yandı… Su tankerini alıp gönüllü olarak alana giden 3 canımız dün hayatını kaybetti.
Demek ki mesele ağaç değilmiş. Yeşil Vatan değilmiş derdiniz. Bakan Yumaklı 'Cebimizde uçak yok' diyordu. Ceplerinde ne olduğu ortaya çıktı.
Yandaşlara peşkeş çekilecek orman haritaları, ÇED’siz ihaleler ve bu milletin canı pahasına çizilmiş rant planları var. Bu millet, bu vatan sizin kadar ihanet edeni görmedi."
Nefes
Yeni zamlar yolda!152 izlenme
Akaryakıta asrın zammı gelecekti: İptal edildi39 izlenme
Ankara'da Ortaköy mezarlığındaki COVID-19 definleri böyle görüntülendi! 'Sağlık Bakanlığı tüm Türkiye’de 18 ölüm açıkladığı gün burada 17 kişiyi defnettik!'97 izlenme
Haşimi’ye ‘kamu malı yediren’ eski İBB başkanı hakkında suç duyurusu!161 izlenme
70 ülkeye ihracat yapan Türkiye'nin 75 yıllık devi iflasın eşiğinde27 izlenme
TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri emeklileri çileden çıkardı48 izlenme
Gezi soruşturması tamamlandı: Alabora ve Kavala’nın aralarında bulunduğu 16 kişiye rekor ceza istemi175 izlenme
İsmail Saymaz tarikat şeyhlerinin bilinmeyen yüzünü isimlerini vererek anlatıyor!201 izlenme
Semih Kaya Fatih Terim Fonu'ndaki tüm gerçekleri anlattı! Seçil Erzan ne teklif etti?
Akıl alır gibi değil, yine aynı sebep! Kız isteme törenine corona virüsü de geldi, mahalle karantina altına alındı!
CHP ve SP’li belediyelere afet yardımı yapılmadı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın coronavirüs tedirginliği canlı yayına yansıdı! 'Bana yaklaşmayın'