İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki yıkıcı depremden etkilenen vatandaşlar için toplanan gıda yardımları, Bergama Belediyesi tarafından aylarca bekletilerek Ramazan kolisine dönüştürüldü.
30 Ekim 2020 tarihinde merkez üssü Yunanistan’ın Sisam Adası açıklarında, İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne 23 km mesafede yıkıcı bir deprem meydana gelmiş, depremde 116 kişi hayatını kaybetmiş 1034 kişi ise yaralanmıştı.
Ajansbakircay'ın haberine göre, yaşanan felaketin ardından Türkiye’nin her yerinden depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı. İzmir Valiliği resmi hesabından da ‘İzmir Depremi Yardım Kampanyası’ için duyurular yapıldı. Gelen yardımlar valilik eliyle kaymakamlıklara gönderildi.
Tüm bunlar yaşanırken bir gerçek daha Bergama’da gün yüzüne çıktı. CHP’li Meclis Üyesi Selim Tok, depremzedeler için Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen gıda yardımlarının aylardır Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikası depolarında bekletildiğini ve Ramazan kolisine dönüştürüldüğünü ortaya çıkardı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz; “Bugün Belediye Meclis Üyemiz Selim Tok, Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasının bulunduğu yerdeki depolarda tesadüfen bir manzarayla karşılaştı.
Bergama Belediyesi, İzmir depremi sonrası depremzedeler için ülkemizin değişik vilayetlerinden gelen yardımları depremzedelere dağıtmayarak ya da bir kısmını dağıtıp, bir kısmını ayırarak belediyenin depolarına kaldırdılar. Depremden tam altı ay sonra bugün, depremzedeler için alınan yardımlar belediye başkanının adını taşıdığı torbalarla Ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

CHP Bergama Meclis Üyesi Selim Tok ise, "Tekstil fabrikasına tesadüfen yaptığımız bir ziyaret sonucunda, ülkemizin çeşitli vilayetlerinden yaraları sarmak için İzmir’e gönderilen gıda yardım kolilerinin belediye başkanı Hakan Koştu adını taşıyan torbalara konularak Ramazan yardımı olarak dağıtıldığını gördük. Propaganda amaçlı yapılan bu işlemi kınıyoruz" dedi.

CHP Bergama ve İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Bor ise, "Bugün Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasında karşılaştığımız manzarada, İzmir depremi sonrası yapılan yardımların kasti olarak bekletildiğini gördük. Bugün bu erzaklar, belediye başkanının adını taşıyan torbalara konularak sanki belediye başkanının bir lütfuymuş gibi Ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bu etik bir davranış değil" dedi.
İBB’den çarpıcı uyarı! "Yarım bırakılan projeler, İstanbul’un altına döşenmiş bomba gibi"42 izlenme
Şeriat hükümleri Resmi Gazete’de!4025 izlenme
AKP, CHP'yi susturmaya çalışırken kendi içindeki "128 Milyar Dolar nerede?" seslerini bastıramıyor!81 izlenme
AKP'nin maskesiz, sosyal mesafesiz 'lebaleb' kongre otobüslerine tepki yağıyor!110 izlenme
Erdoğan'ı kızdıracak sözler! "AKP'li vekiller 'Bu hikâye bitti' diyor"45 izlenme
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın yolcu ihalelerine operasyon! 6 asker gözaltına alındı9 izlenme
Özel sektöre kesimlik hayvan ve karkas et ithalatına izin verileceği haberini bakanlığın Twitter hesabından verdi26 izlenme
Cemevi açılışında Diyanet'i eleştirdi, belediye başkanı sözünü kesti, belediye başkanı protesto edildi!70 izlenme
Erdoğan'ın müzik yasağına tepki gösteren hemşire gözaltına alındı!
CHP'li Özel'den Çavuşoğlu'na: O İddialar doğru mu? Para karşılığı lobicilik yaptın mı?
İki büyük parti, koalisyon protokolünde anlaştı: Almanya Türk, Afgan ve Suriyelilere tüm kapıları kapattı
47 kişiye mezar olmuştu: Ilgım Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı