KKTC’nin Girne kentinde bulunan His Crown Residence adlı gayrimenkul yatırımından elde edilen 100 milyonlarca lira, Londra’daki bir adrese transfer edildi. Transferi yapan isim Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, paranın gönderildiği adres ise Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’in şirketi çıktı.
Bağlantıları açıklayan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, belgeleri de Cumhuriyet Savcılığına verdi. Babası Maksut Serim geçmişte örtülü ödeneğin başında olan Yasin Ekrem Serim bu paralarla Londra’da gayrimenkuller aldı ve satın aldığı şirketin adresi de Mehmet Cengiz’in muhasebecisinin adresi çıktı.

His Crown Residence’ın satışından gelen para İngiltere’de aktarılmış.
Serim’in daha önce de KKTC’de öldürülen “Kumarhaneler Kralı” Halil Falyalı ile “Northern Trading’’ adlı şirkette ortak olduğu gündeme gelmişti. CHP İstanbul Milletvekilleri Yunus Emre ile Namık Tan, bu konuda TBMM’ye soru önergeleri vermişti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, elindeki belgelerde savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Çömez “Gün gelir bunların hesabı sorulur” dedi.
Turhan Çömez, şunları söyledi: “His Crown Residence adıyla milyarlık yatırım yapılmış ve 100 milyonlarca lira İngiltere’deki bir adrese transfer edilmiş. Adresi araştırınca burada Mehmet Cengiz’in şirketleri çıktı. Kıbrıs’tan transferi yapan ise Yasin Ekrem Serim, yani bu ülkede Dışişleri Bakan Yardımcılığı yapmış, şu anda da Lefkoşa Büyükelçisi... 100 milyonlarca lira ile İngiltere’de araziler almış. Gayrimenkuller aldığı şirketin adresi ise Mehmet Cengiz’in muhasebecisi ile aynı adres... Bu zat ne kadar vergi verdi? Babası örtülü ödeneğin başındaydı hesap vermiyorsa ona millet cevap verir.”

Yasin Ekrem Seri
TURHAN ÇÖMEZ (Balıkesir) "... Kıbrıs, şu His Crown Residence denen bir yer, bir adres, milyarlarca liralık yatırım yapılmış bu adreste. Bu adresten 100 milyonlarca liralık para İngiltere’ye transfer edilmiş, bir adrese transfer edilmiş. Bu adreste aynı zamanda 5’li çetenin mensuplarından birisi olduğu kamuoyunda hep konuşulan Mehmet Cengiz’in şirketleri var. Peki, Kıbrıs’tan bu 100 milyonlarca liralık transferi yapan kim?
Yasin Ekrem Serim. Bu ülkenin Dışişleri Bakan Yardımcılığını yapmış, aynı zamanda Kıbrıs’ta da devasa şirketlere sahip olmuş, yine bu parlamentoda kendisinin oradaki birtakım mafya liderleriyle ortak işler yaptığı konuşulmuştu. Peki, bu 100 milyonlarca liralık parayı ne yapmış? İngiltere’de devasa araziler almış, devasa gayrimenkuller almış. Onun devasa gayrimenkuller aldığı şirketinin adresi Mehmet Cengiz’in muhasebecisiyle aynı adreste.
Mehmet Cengiz de bir baktım ki milyarlarca liralık gayrimenkul almış Londra’dan. Kendisine ve 5’li çetenin diğer mensuplarına yirmi iki yıl boyunca 240 milyar dolarlık ihale verdiniz, 128 kere vergi indirimi yaptınız, Mehmet Cengiz de götürdü milyarlarca liralık Londra’da gayrimenkuller aldı.
Mehmet Cengiz’in muhasebecisinin adresinde de Türkiye’nin Dışişleri Bakan Yardımcısı olan zat 100 milyonlarca liralık gayrimenkuller aldı ve şu anda kendisi bu devasa, milyarlarca liralık yatırımının olduğu yerde büyükelçi. Peki, kendisi aynı zamanda kim? Sayın Başkan da burada, acaba bu zat Türkiye’ye ne kadar vergi verdi, hangi şirketleri çalıştırdı? Ha şunu diyorsa ki: “Babam örtülü ödeneğin başındaydı, ben hesap vermiyorum.” Ona millet cevap versin ama bunların hepsinin tek tek bir gün hesabının sorulacağını unutmasınlar..."
Sözcü
Isparta Belediye Başkanı'nın makam aracı yeniden gündemde!58 izlenme
Seçil Erzan: "Banka biliyordu, beni Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı yaptılar"46 izlenme
Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş: "Annem Cumhurbaşkanı ile görüşmek istedi henüz geri dönüş olmadı!"42 izlenme
İmamoğlu’na suç duyurusunda bulunan YÖK üyelerinin avukatı AKP'li çıktı31 izlenme
“17-25 Aralık Araştırma Komisyonu’ndaki belgeler yakıldı!”484 izlenme
Engin ve Dilan Polat’ın avukatı hakkındaki sevk yazısında dikkat çeken detaylar87 izlenme
Son seçim anketinden çarpıcı sonuç: AKP'de büyük kan kaybı!43 izlenme
Vatandaş gıda dışı harcamalarını kıstı, perakendecinin cirosu düştü48 izlenme
Halk geçim derdinde, Erdoğan şatafat sevdasıyla halkın parasını çarçur etmeye devam ediyor!
O skandalın ucu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e de döndü! "Siz de çift maaş aldınız mı?"
Teyzemiz RTE'yi fena bombalıyor 'Sıkılmıyor çıkıyor oraya bir de Müslümanlık taslıyor, biz gavur muyuz, biz de müslümanız elhamdülillah !'
Pençe-Kilit bölgesinden kahreden haber! Metan gazı nedeniyle 5 asker şehit oldu