AKP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin katıldığı canlı yayında teğmenlerin Anıtkabir ziyareti için "Anıtkabir'e gideceğinize CHP genel merkezine" gitseydiniz yorumuyla tepki çekti. Şahin açıklamalarında şunları söyledi.
"TSK'ya siyaset karıştırmayalım diyorlar, daha bu 5 teğmen ve 3 subay, daha teğmen oldukları gün TSK'yı siyasetin içine soktular. Bir de siyasetten uzak olduklarını söylüyorlar.
Türk siyasetinde 1960'tan bu yana gelen süreçleri de göz önünde bulundurmak lazım. 27 Mayıs'ı, 12 Mart'ı 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı ve 15 Temmuz'u unutmayalım. Talat Aydemir darbe girişimlerini de unutmamak gerekiyor. İsmet İnönü zamanında 1500 Harp Okulu öğrencisinin askeriyeden atılmasını da dillendirmekte fayda var. Şimdi bunu konuşuyorsak bu ayrılma kararı verilen 5 teğmenin de bunu düşünmesi gerekiyordu. Anıtkabir'e gitmişler, resim vermişler. Farkındaysanız bir süreç işletiyorlar. Anıtkabir'e gideceğinize CHP genel merkezini, genel başkanını ziyaret etseydiniz daha iyi olurdu.
Bir kesim var, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenleri ihraç ettiler diyorlar. Tamamen yalan söylüyorlar ve bilerek bu işi sürdürüyorlar."

Bu yıl 102. kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreni düzenlendi. Tören sonrası alanda toplanan bir grup yeni teğmen kılıçlarını havaya kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı. Daha sonra Kara Harp Okulu'nda dönem dönem kullanılan ancak resmi programda yer almayan 'Subay Yemini'ni ettiler.
MSB kaynakları 21 Kasım'da teğmenlere isnat edilen suçun 'kılıç çatmak veya ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ demek' olmadığını söyledi ve yemin eden teğmenlerin 'amirlerin ikazlarına rağmen kasıtlı, organize ve planlı bir disiplinsizlik' yaptığını vurguladı. Kaynaklar metnin içeriğinin yürütülen inceleme ve soruşturmalarla ilgili olmadığını ifade ederek yemin metnini okuyan onlarca teğmenden sadece eylemi organize edenlerin YDK’ya sevk edildiğini açıkladı.
MSB kaynakları, “Ortak değerimiz olan Atatürk üzerinden bir ayrışma algısı yaratacak tavır ve davranışlar kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 5 teğmen ile 3 disiplin amirinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildiğini açıkladı. Genç Teğmenler geri adım atmayarak ihraç kararının hemen ertesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.
Sözcü
İşte TRT'nin A Haber'e kıyağının belgeleri! Soru önergesinde ortaya çıktı!
Dağ keçilerini ‘avlatmak’ için açılan ihale iptal edildi!
Erdoğan’ın ‘uzay müjdesine’ vatandaşlardan tepki! "Köye gidemiyoruz ne uzayı?"
Emekli maaşlarına kesinti şoku! Haberler emeklileri korkuttu…
İş işten geçtikten sonra Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi iptal edildi
Rasim Ozan Kütahyalı Hürriyet'e yaptıkları operasyonu TV100 canlı yayınında itiraf etti! 'Kudret Köseoğlu bendim, senin üzerine oynadık'
Video ifşasında bulunan Sedat Peker böyle eğlendi!
Fatih Terim Fonu’nda Muslera’nın bankadaki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı
İsveç televizyonunda Türkiye'de 'mafya ve uyuşturucu' sorusu sorulunca İbrahim Kalın röportajı yarıda bıraktı!
60 kişinin öldüğü Hacı Ömer Apartmanı müteahhidine tahliye
Sedat Peker'in dikkat çektiği 'Nadir Salifov' cinayeti ile ilgili flaş gelişme!
Uyuşturucu etkisindeki suç makinesinden güpegündüz tecavüz girişimi!
Diş fırçalamada ‘nano robot’ devrimi başladı!
Erkan Yıldırım'ın Venezuela'ya sözde 'maske ve kit' götürdüğü tarihte ülke genelinde vaka sayısı 350 imiş!