TBMM'de CHP'li Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, TİP'in seçilmiş vekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi gerektiğine dair Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını okuttu.
Karar okutulduktan sonra CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili Yargıtay kararının artık 'yok hükmünde' olduğunu söyledi.
Emir, "Hukuken şu hali ile düşme yok hükmündedir. Atalay'ın vekil olduğu okutulmuştur" dedi.
Bu açıklamanın ardından AKP'liler topluca kamera karşısına geçerek basın açıklaması gerçekleştirdi.
AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta da, AYM kararının okutulmasının usulsüz olduğunu söyledi.
Usta, AKP'li divan üyesinin yerinden kalkması nedeniyle kararın okutulmasının usulsüz olduğunu da savundu. Usta, şöyle konuştu:
Usta'dan önce açıklama yapan Emir de katip üyesinin kalkmasının usulü bozmadığını şu sözle savunmuştu:
TBMM tutanağında da Karaca'nın konuşmasının başının verildiği ve kararın okutulduğu kısma yer verilmediği görüldü:

TİP Vekili Sera Kadıgil, hükmün okutulduğu anların başta yer aldığı sonra çıkarıldığını sosyal medya hesabından iddia eetti. Kadıgil, "Tartışmalı bir an olduğunu, beyanlarda hata olmasın diye ilgi faslın kontrolde olduğunu kısa süre içerisinde yükleneceğini ifade ettiler" ifadelerini kullandı.
Kadıgil şunları ifade etti:
İlk fotoğraf bir saat önceki Meclis son tutanağı. İkincisi şu anki.
Can Atalay’la ilgili AYM hükmünün okunduğu fasıl son tutanakta an itibariyle görünmüyor.
Genel Kurul açıkken Meclis Başkan Vekili’nin talimatıyla Divan Üyesi tarafından söylenen sözlerin tutanaktan çıkartılması kararını Genel Kurul kapalıyken kim, nasıl veriyor diye sormak için tutanak hizmetleriyle görüştüm.
Tartışmalı bir an olduğunu, beyanlarda hata olmasın diye ilgi faslın kontrolde olduğunu kısa süre içerisinde yükleneceğini ifade ettiler.
Bekliyoruz.


CHP'li Murat Emir, X hesabından tutanakların değiştirilmeye çalışıldığını paylaşıp şunları yazdı:
TBMM Başkanvekilimiz Gülizar Biçer Karaca Anayasa ve İçtüzüğe uygun davranarak AYM kararını okutmuştur. Anayasa ve İçtüzük tanımayan AKP bu kez de tutanakları değiştirmeye ve AYM kararının okunduğu bölümü tutanaklardan çıkartmaya çalışıyor. Başta TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş olmak üzere tüm yetkilileri uyarıyoruz. Tutanaklar Meclisimizin namusudur. Beğenmediğiniz bölümlerini sonradan çıkartabileceğiniz sıradan metinler değildir. Yeni bir hukuksuzluk daha yaratmayın. İzin vermeyiz.


Tebliğciler bu kez kahvehanede ortaya çıktı ama tebliğciler kimse tarafından dinlenmedi45 izlenme
TTB'ye hain diyen Bahçeli'ye yanıt! 'Sağlıkçılarımızı tehdit edenler Türkiye'ye en büyük ihaneti yapıyor'86 izlenme
KADEM’e acil ihaleyle 3.2 milyon TL22 izlenme
Millet bahçesine 1,2 milyon TL'ye dekoratif şemsiye32 izlenme
'Piyasalar Türkiye’yi cezalandırabilir! En büyük kriz gelebilir!'803 izlenme
Bursa'da Erdoğan için kapatılan yolda acil hasta taşıyan ambulansın geçişine izin verilmedi !2349 izlenme
Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2022'deki 11 bin 250 çocuk evliliğiyle övündü!39 izlenme
İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda Meral Akşener’den Erdoğan’a sert sözler!80 izlenme