CHP’nin Ankara’da düzenlediği Sosyal Demokrat Belediyecilik Konseyi (SODEMBEK) toplantısında belediyelerin SGK’ya olan borçları ve haciz işlemleri ilk gündem maddesi oldu. Toplantı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek koordinasyonunda parti genel merkezinde yapıldı. Türkiye genelinde 14’ü büyükşehir ve 6’sı ilçe belediye başkanının oluşturduğu 20 kişilik konseye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve diğer büyükşehir, ilçe belediye başkanları katıldı.
Sözcü’de yer alan habere göre, AKP’li belediyelerin SGK borçları gayrimenkulleri karşılığında mahsup ediliyor ve borç kapatılıyorken, muhalefet belediyelerine ise bu imkan tanınmıyor.
CHP’li belediye başkanları “İktidarın amacı bizi çalışamaz ve maaş ödeyemez hale getirmek. Yakında toplu iş sözleşmesi süreci başlayacak. SGK borçları yapılandırılıp, belediyelere yeni kaynaklar sağlanmazsa maaş ödemekte zorlanırız’’ dediler.
Belediye başkanları, SGK’ya olan ve bazıları da AKP’li dönemden kalan borçlar için bildirimde bulunulduğunu belirttiler ve iktidarın CHP’li belediyeleri ekonomik yönden zayıf düşürmek istediğini vurguladılar. SGK borçlarının yapılandırılmaması ve belediyelere yeni kaynak sağlanamaması halinde birçok belediyenin maaş ödeyemez hale geleceği kaydedildi.
Başkanlar, “Belediye gelirleri azalırken, enflasyondan dolayı giderler artıyor. SGK borçları yapılandırılmazsa belediyeler maaş ödemekte zorlanacak. Borçların faizleri de silinmeli’’ dediler. Toplantıda, CHP’nin gelecek ay yapacağı tüzük kurultayı, sokak hayvanları, yerel yönetimlerin çalışmaları ve sorunları da konuşuldu.
Kaynak: Sözcü
Tele1
Merkez Bankası’nın zararı trilyonu aştı! Eski kara kutusu hesapladı: "Tarihin en pahalı iktisat deneyi"28 izlenme
Fetihtepe yine abluka altında!27 izlenme
AKP 'kalesini' bile inandıramadı19 izlenme
12 Eylül öncesi gibi stok yapıyorlar: 'Yarın zam gelecek' diyerek tezgâhındaki sigarayı satmadı43 izlenme
İstanbul'da Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu: 15 gündür un yok41 izlenme
AKP’nin yüzde 59.4 oy aldığı kentte vatandaş böyle düşünüyor: "Bunlar daha iyi günlerimiz. Başımızdan gitmezse…"35 izlenme
Binali Yıldırım'ın oğlu hakkında 'uyuşturucu' iddiası!52 izlenme
Gıda krizi uyarısı: "Depremin yaraları bir an önce sarılmalı, aksi takdirde sebze, meyve ve et yangının pahasına olur"23 izlenme
AKP’den illallah eden vatandaş: "Özal ve Demirel’e boşuna kızmışız onlar daha çok…"
İBB Sözcüsü Murat Ongun tweet serisiyle tek tek anlattı: İşte AKP'li belediyelerin rant dosyaları
Atanmayan öğretmenler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ses yükseltti
Üç kez uyarılan bakanlık yine aynı şeyi yaptı! Paranın nereye gittiği belli değil