Cem TV'de "Atakan Sönmez ile Not Defteri" programında kendisine geldiğini söylediği bir kulis bilgisini açıklayan CHP'li eski vekil, "Eğer bu doğruysa parlamenter sisteme AKP geçecek. Çünkü bu durumda iktidarını sürdürme ihtimali var" dedi.
Görüşmenin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın evinde gerçekleştiğini ifade eden Ali Özgündüz, görüşmenin içeriğine dair ise şu iddiayı paylaştı:
"Abdullah Gül ile Sayın Cumhurbaşkanı, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi.. Bunları toparlayıp başka bir ittifak kurarak, parlamenter rejim koşuluyla seçimde cumhurbaşkanlığı için destek verip kendisinin başbakan olması yönünde bir öneri sunulduğu şeklinde kulis bilgisi edindim. Eğer bu doğruysa parlamenter sisteme AKP geçecek. Çünkü bu durumda iktidarını sürdürme ihtimali var"
Özgündüz, "Bu durumda MHP ittifak dışı mı kalacak?" sorusuna ise "Evet" yanıtını verdi.
Şu anki anketlere göre AK Parti'ni halen birinci parti konumunda olduğunu belirten Özgündüz, "Böyle bir ittifak olursa AKP'den kaçanlar da burada toparlanacak ve seçim sonrası yanlarına başka partileri alarak MHP'ye ihtiyaç duymadan bir koalisyonla yolun devam edebilir. Bu yönde çalışmalar olduğuna dair kulis bilgileri var.
Ali Özgündüz, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili tartışmalara dair de, "Cumhurbaşkanının kimin olacağından daha çok Meclis çoğunluğunun kimde olacağı önemli. Bırakın parlamenter sitemi, mevcut sistemde bile Meclis çoğunluğu kimdeyse cumhurbaşkanının elindeki gücü frenleme şansına sahip olacak. Meclis çoğunluğu sağlamadan alınacak bir cumhurbaşkanlığı elbette önemlidir ancak Ankara ve İstanbul belediyelerinde gördüğümüz örnekten de anlaşılacağı gibi Meclis çoğunluğu yoksa sorunlar devam eder" dedi.
AKP'ye yelken açan Hulki Cevizoğlu'nun soruşturma 'analizi' pes artık dedirtti! 'İmamoğlu kendini şikâyet etmiş olabilir'
Tarım Kredi Kooperatifleri AKP'li üst düzey isimlere gelir kapısı oldu!
Avrupa'dan Türk vatandaşları için skandal 'Vize' kararı!
Yalçın Menteş hayatını kaybetti…
Milyonlarca kişi boşuna ödüyor
Fatih Altaylı’dan çok konuşulacak çarpıcı tespit: "Yarın İmamoğlu, öbür gün Yavaş..."
Çarpıcı 'Ömer Çelik' iddiası: Operasyondan saatler önce Ersoy’a neden konuk oldu?
Hükümet konakları 'yurttaşın sırtına' inşa ediliyor! Dudak uçuklatan bedel
Türkiye’de en fazla yabancı uyruklu kişi nerede yaşıyor?
Ayhan Bora Kaplan’la anılıyor: Yargıtay Üyesinden ikinci açıklama "Suç duyurusunda bulunacağım"
24 Haziran erken seçimi öncesi flaş iddia: İYİ Parti’nin seçimlere girmesi zora girdi!
Aynı erkeği seven kadınların kıskançlık kavgası kameralarda! Saç baş birbirine girdiler
İmamoğlu için oy kullanmaya gelen yurttaş: "Dün AKP'liydim bugün CHP'liyim"
Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Aslıyüksek, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na atandı