İstifa çağrılarını yenileyerek eylemlerine devam eden Boğaziçili akademisyenler Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanmasını Danıştay’a taşıdı.
70’i aşkın akademisyen, Bulu’nun atama kararının ve rektör ataması yönteminin iptali için Danıştay’a dava başvurusu yaptı.
Melih Bulu, 2 Ocak 2021’de Cumhurbaşkanı Kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Üniversite dışından yapılan bu atama, öğrencilerin ve akademisyenlerin tepkisiyle karşılandı. Rektör atamasına karşı okulda başlayan eylemler ise hala devam ediyor.
Rektörlüğün önünde günlük olarak tekrarladıkları sırt dönme eylemini sürdüren akademisyenler, söz konusu idari işlemi Danıştay’a taşıdı. 70’i aşkın akademisyen tarafından yapılan dava başvurusunda Melih Bulu’nun atamasının iptali talep edildi. Dava dilekçesinde atamanın Anayasal ilkeler ve hukuka aykırı olduğu belirtildi.
Danıştay’a sunulan dilekçede, “Yapılan atama işlemi, Anayasal ilkeler ve kurallarla bağdaşmaktan uzak, hukuka aykırı bir işlemdir” denilirken “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kullanılan takdir yetkisi maalesef kamu yararının aleyhine ve atama işleminin oluşturacağı etki gözetilmeden kullanılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
SİYASİ PARTİ ÜYESİ REKTÖR KANUNA AYKIRI
Dilekçede, Melih Bulu’nun siyasi geçmişine de dikkat çekilerek, Yükseköğretim Kanunu’nda rektörlük ataması için belirlenen “(Siyasi parti üyesi olan) öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyesi, rektör, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürü ve bölüm başkanı olamazlar, onların yardımcılıklarına seçilemezler” koşulu hatırlatıldı.
https://halktv.com.tr/bogaziciliakademisyenlerdanistayabasvurdu449260h
Yandaş medyanın 'su kesintisi' ikiyüzlülüğünü vatandaş ortaya çıkardı!133 izlenme
Van’da esnaflar isyan etti 'Çocuklarım perişan, devlet yardım etmiyor! İstanbul Kanalı bize bir şey verir mi? Parasını biz veriyoruz!'59 izlenme
Rus askerleri Ukrayna'da hasta taşıyan bir ambulansı vurdu!96 izlenme
Sedat Peker'den çok çarpıcı Mehmet Ağar iddiası!77 izlenme
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız "Cenazede 5 ton lokum mu dağıtılır? 20 bin lahmacun, 2 milyonluk çerez faturası geliyor"32 izlenme
Taksici maçtan sonra taksisine binen Hollandalı turiste ‘mehter marşı’ dinletti41 izlenme
Kanal İstanbul için 458 hektarlık ormanlık alan yok olacak!106 izlenme
Hizbullah skandalı! Yüzlerce militanın tahliye edildiği ortaya çıktı!99 izlenme
FETÖ elebaşısı Gülen'le fotoğrafını böyle açıkladı: Yaka paça götürüldük!
Alkolde dünya rekoru: Türkiye'de son 10 yılda alkollü içecek fiyatları 13 kat arttı!
Muharrem İnce'ye apolet soruşturması!
Muğla'da Uzman Çavuş'un 'doktora darp' iddiası tam tersi çıktı! Doktorun uzman çavuşu darp ettiği görüntüler kamerada!