Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı Prof. Dr. Melih Bulu’ya karşı yapılan protestolara tepki gösterdi.
Erdoğan, öğrencilere “Siz öğrenci misiniz? Siz talebe misiniz? Siz rektörün odasını basmaya kalkışan, işgale kalkışan terörist misiniz?” diye seslendi.
MHP lideri Devlet Bahçeli ise, kişisel Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunarak Boğaziçi Üniversitesi’nde eylem yapan öğrencileri hedef aldı.
Bahçeli, “Türkiye’nin böyle evlatları yoktur. Çocuk veya öğrenci dedikleri vandaldır, barbardır, gözlerini kan ve nefret bürümüştür. Bu tip bayağı senaryoları çok gördük.
Şiddet sahnelerini geçmişte çok yaşadık. Hiç kimse heveslenmesin, Türkiye terör diline teslim olmayacaktır. Rektörlük binasını ablukaya almaya, Rektör odasını basmaya teşebbüs suçtur.” ifadelerini kullandı.
Ajansmuhbir'in haberine göre; Türkiye’de öğrenci hareketlerinin başladığı 1968 yılında sol grupların başlattığı üniversite işgal eylemlerine karşı sağ kesimi örgütleyerek ilk üniversite işgalini yapan kişinin Devlet Bahçeli olduğu ortaya çıktı.
Ülkücü Hareket’in tanınan simalarından Oğuzhan Cengiz’in kaleme aldığı “Türkmen Beyi Devlet Bahçeli” isimli kitapta, Bahçeli’nin 1969 yılında öğrencisi olduğu Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi’ni nasıl işgal ettiği anlatıldı.
Kitapta şu ifadelere yer verildi:
“1968 yılından itibaren akademide öğrenci olduğumuz birinci yılda boykot ve işgaller başladı. Zannediyorum o dönemde Hukuk, Dil, TarihCoğrafya fakültelerinde başlayan öğrenci olayları hemen Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi (eski adıyla İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksek Okulu)’ne de sirayet etti.
Bir grup öğrenci 1968 imtihan döneminde okulda boykota gitmek istedi. Buna karşı çıkan grubun içerisindeydik. Bu MarksistLeninist düşünceye dayalı, okula alınmama, derslere sokulmama ve fiilî okul işgallerinin gündeme geldiği dönemde okuma arzusu taşıyan, bu tür olaylara karışmayıp derslerine girmek isteyen öğrencilere karşı da bir direnç doğdu.
Onlar da kendi aralarında derlenip toparlanma ihtiyacı hissettiler. Bizler de Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi’nde 1969 yılında bunun öncülüğünü yapan bir kişi olarak ortaya çıktık. Birkaç arkadaşımızla burada Ülkü Ocakları’nı kurduk…”
“Devlet Bahçeli ile arkadaşları akademiyi solun elinden kurtarmak için plan yaparlar. Okulu geceden işgal ederler ve iki gün içeride kalırlar. Okulu tekrar ele geçirmek isteyen solcu militanlar Devlet Bahçeli ve arkadaşları çıkarken silâh kullanırlar.
Devlet Bahçeli okulun ele geçirilişinin uzun mücadelelerden sonra olduğunu belirtir. O dönemde komünist militanlardan da ülkücülerden de vurulanlar oluyordu. Devlet Bahçeli de olaylarda birçok arkadaşını kaybetti.”
CHP'li vekil Bekir Başevirgen'den et ve süt fiyatları için flaş açıklama: Gerçekleşirse ayda bir kere bile et yemek hayal olacak!48 izlenme
Saldırgan Selçuk Tengioğlu'nun kızı CHP Genel Merkezi'ni aradı26 izlenme
Beklenen dev sigara zammı geldi38 izlenme
AKP'li vekil şikâyet etti, Araplara 'pis' diyen Trabzonlu gencin başına gelmeyen kalmadı!45 izlenme
Polis içeridekilere gaz sıktı: Gürsel Tekin CHP il binasına girdi, CHP'liler içeride barikat kurdu14 izlenme
"5’li çete ile Hazine'nin kanını emdiniz, diğer müteahhitlere verecek birşey kalmayınca onlara da Ulaştırma Bakanlığını veriyorsunuz’’90 izlenme
Dolmabahçe’den Beşiktaş’a: On binler Mustafa Kemal için yürüdü91 izlenme
Vatandaş seçimden sonra bankalara koştu: 189 milyarlık artış!36 izlenme
Bekir Ağırdır'dan flaş AKP analizi! Büyük kopuşu açıkladı
Türkiye'deki şeriatçılar 'yılbaşı günah' derken, şeriat ülkesi 53 dakika aralıksız havai fişek gösterisiyle kutlama yaparak dünya rekoru kırdı!
İBB itirafçısı yine ifade değiştirdi! "Vali beyin akrabası demedim"
Çiftçilerden Erdoğan’a zor soru: Faizlerden rahatsızsanız neden faizleri silmiyorsunuz?