Akaryakıta gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı, özellikle uzun yola çıkanları sürücüleri vurdu. 50 litre depo kapasiteli aracıyla İstanbul'dan Bodrum'a giden bir vatandaş, giderken 1.402 TL'ye depoyu doldururken, dönerken ÖTV zammına yakalandı ve 1.702 TL'ye doldurmak zorunda kaldı. Köprü ve otoyol ücretleri de eklenince, yol masrafı 2 bin 192 liraya ulaştı.
Akaryakıt ürünlerine ÖTV zammı 15 Temmuz Cumartesi gününü 16 Temmuz'a bağlayan gece geldi. Karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, benzinin litresinde 2.52 TL olan ÖTV 7.52 TL'ye, motorinde 2.05 TL olan ÖTV ise 7.05 TL'ye yükseldi.
BENZİNE 300 TL FAZLA ÖDEDİ
5 TL'lik ÖTV artışının üzerine yüzde 20'lik KDV de eklenince, zammın pompa satış fiyatına yansıması 6 TL'yi buldu. Motorin ve benzin fiyatlarına ÖTV artışıyla birlikte gelen son zammın ardından fiyatlar 30 liranın üzerini gördü. 15 Temmuz'da İstanbul'da motorinin litresi 26.37, benzinin litresi ise 28.05 TL'ye satılıyordu. 16 Temmuz Pazar günü itibarıyla İstanbul'da ortalama benzin fiyatları 34.05 TL olurken motorin fiyatları ise 32.37 TL oldu. Böylece 15 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'dan Bodrum'a kendi aracıyla giden vatandaş yola çıkarken 50 litrelik depoyu 1.402 TL'ye doldururken, dönüş yolu için ise 300 lira fazla ödemek zorunda kaldı. Köprü ve otoyol ücretleri eklendiğinde ise yol masrafı 2 bin lirayı aştı.

Bodrum'a giderken yapılan yol masrafında sadece akaryakıt maliyeti artmadı. Bodrum'a giderken, zamlı fiyatlarla, 20 TL Yavuz Sultan Selim Köprüsü için, 190 TL Osmangazi Köprüsü için, 280 TL İstanbulİzmir Otoyolu için olmak üzere toplam 490 TL daha ödemek gerekiyor. Zamlı tarife devreye girmeden önce ise Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 19 TL, Osmangazi Köprüsü için 184.5 TL, İstanbulİzmir Otoyolu için 240 TL olmak üzere toplam 443.5 TL ödeniyordu. İstanbulBodrum seyahati, zamların geldiği 16 Temmuz'dan önce toplamda 1.845,5 TL'ye mal olurken, zamların ardından 346,5 TL artarak 2 bin 192 TL'ye yükseldi.
Sözcü
Barış Pehlivan ortaya çıkardı: Tuğrul Türkeş’in doktor kızı ülkeyi terk etti, İngiltere’ye yerleşti!32 izlenme
AKP’den CHP’ye geçen belediyede şok! Alacaklılar belediye kapısına dayandı!153 izlenme
SGK raporunda ortaya çıktı! Yeni emeklilik sistemi emeklileri daha çok üzecek32 izlenme
Güney Kore'deki cadılar bayramı izdihamında yeni görüntüler ortaya çıktı178 izlenme
Ülkeden kaçmak için havalimanına akın eden İsrailliler, füze saldırısına yakalandı26 izlenme
Yüzde 97 oranında hatalı yolcu garantisi verilen ve sözde 50 Milyon € yatırımı olan Zafer Havalimanı için yandaşlara 2044'e kadar 208 Milyon € ödenecek!74 izlenme
Cemevleri ve Eyüp Sultan Türbesi’nin ardından bu kez Neşet Ertaş’ın heykeline saldırdılar!28 izlenme
MHP'den Mansur Yavaş tehdidi! "Kendilerini yakacaklar"226 izlenme
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: "ABD’deki mahkemede anlaşma zemini aranıyor"
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘geleneksel tıp’ belgeseline bir milyon lira! İhale, MÜSİAD’a…
Trump'ın bombaları bile yıkamaz: İşte İran'ın az bilinen en derin nükleer tesisi
İmamoğlu'ndan Schengen çağrısı: "Vatandaşlarımız ilkeli bir çözümü hakediyor"