60 yıllık geçmişe sahip Dilovası tesisinde çalışanlar bugün (26 Kasım Çarşamba) yönetim tarafından bilgilendirildi. Buna göre üretim 28 Aralık’ta sona erecek ve fabrika kapatılacak.
Kararın duyurulmasının ardından tesiste çalışan 106 kişi arasında belirsizlik ve endişe oluştu. Kıdem tazminatları, primler ve diğer haklara ilişkin detayların ise şirket yetkilileri ile Kristalİş Sendikası arasında önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.
Kocaeli Barış gazetesinden Mehmet Çabukel’in aktardığına göre İzocam, Koç Holding bünyesi altında 1965 yılında kurulmuş, 2006’da Compagnie de SaintGobain S.A. ve Kuveytli iş insanı Kutayba Yusuf Ahmed Algham ortaklığına devredilmişti. Şirketin Kocaeli’de Gebze ve Dilovası olmak üzere iki üretim tesisi bulunuyor. Dilovası’ndaki taşyünü tesisi ilk yatırım olarak öne çıkarken, 1982’de kurulan Gebze tesisi panel üretimi yapıyor.
Sözcü
AKP'nin 'Yeliz'i ekmek kuyruğundaki yurttaşları hedef aldı! "Halk ekmek kuyrukları film çekmek için, fotoğraf çekmek için oluşturuluyor"78 izlenme
Oyuncu Hayal Köseoğlu, İmamoğlu yasağını deldi! "Bu resme bakmak yasak mı?"24 izlenme
Dilipak'tan al haberi 'Şu an hükümet gereğini yapıyor, Erdoğan halife olacak !'506 izlenme
Asgari ücrette kritik görüşme sona erdi: İkinci toplantıdan da rakam çıkmadı42 izlenme
Avrupa'da birinciyiz! Yüksek faiz liginde şampiyon yaptılar!113 izlenme
Depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı!77 izlenme
Türkiye-İspanya dostluğu vizelere yansıdı21 izlenme
Sayıştay'ı şaşırtan atamalar... Kamu AKP’nin arpalığı!287 izlenme