ABD'de görülen İran'a yönelik ambargonun delinmesine ilişkin davada itirafçı konumunda olan 1725 Aralık operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf'ın ifadeleri, AKP'ye yakın Star gazetesi tarafından değiştirilerek okuyuculara sunuldu.
Gazete, Sarraf'ın ''İşbirliği yapmak, sorumluluğu kabul etmenin ve cezaevinden çıkmanın en hızlı yoluydu'' ifadelerini, ''Yalan söylemek hapisten çıkmak için en iyi yöntem'' olarak değiştirdi.
ABD'deki davada itirafçı olup sanıklıktan tanıklığa geçen Rıza Sarraf, davanın dünkü oturumunda, Ziraat Bankası ile Vakıfbank'ın İran ile yapılan altın ticaretine, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın talimatıyla dahlini Zafer Çağlayan'dan duyduğunu söylemişti.
Gazetenin tahrif edilmiş beyanlarla dolu sürmanşeti şöyle:
http://www.abcgazetesi.com/biryandasgazetebasarisiyilolmus2017yalanindaboylesi70897h.htm
İstanbul ve Bursa'da dikkat çeken vaka artışı!135 izlenme
Diyanet ‘haram’ dediği faizden 256 bin TL aldı!106 izlenme
Kadir Topbaş’ın damadı için tahliye yolu!93 izlenme
Yabancı şirketin ‘Petrol yok’ diyerek kapattığı kuyudan petrol fışkırdı40 izlenme
Diyanet İşleri takvime 198 milyon TL yatırdı36 izlenme
Erdoğan'a kötü haber! Kendi seçmeni bile ikna olmadı: CHP'li belediyelere soruşturmalarda çarpıcı anket19 izlenme
Ali Babacan'ın cevap veremediği soru! Ziraat ABD şubesini neden kapattı?332 izlenme
Sayıştay’ın dokunduğu yerden yolsuzluk fışkırıyor!46 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu: "Bizim bildiğimiz bir tek yüzüktü, şimdi her şey onların. Millet neymiş ki önemli olan şahsım"
MEB duyurdu: Öğrenci nakilleri açıldı
AKP'nin Adıyaman adayının depremzedeler için kullandığı ifadeler yüzünü bile kızartmadı! "İnsan utanır be..."
Çin ekonomisi 2020'den kötü durumda