Yerli pilavlık pirinç adı altında tüketiciye sunulan pirinç, Yunanistan menşeli çıktı. 9 Eylül'de piyasaya sürülen pirinç paketlerinde hem ‘Yerli' hem de menşeinin Yunanistan olduğu yazıyor. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Artık ipin ucu kaçtı. Hem milli ve yerliyiz diyorlar hem de Yunanistan'dan pirinç ithal ediyorlar. Edirne'de çeltik üreticisine 3 lira 20 kuruş fiyat verip ithalatın önünü sonuna kadar açıyorlar. Yunanistan'dan ithalata neden izin verildi, bunların her söylediği palavra” dedi.

300 TON SATIN ALDI
YerliYunan pirincin altından ise devletin bir kurumu olan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çıktı. Pirinç üreticilerinin çeltik kilosu için 3.80 lira istemesi üzerine TMO, Yunanistan ve İtalya'dan pirinç ithal ederek piyasaya sürdü. TMO'dan 300 ton pirinç alan bir özel firma, ‘yerli pilavlık pirinç' yazan paketin menşei bölümüne ise Yunanistan yazınca ortalık karıştı.

Okan Gaytancıoğlu
ARTIK İPİN UCU KAÇTI
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs yüzünden gerilim yaşadığımız Yunanistan'tan pirinç ithal edilmesine tepki gösterdi ve şunları söyledi:
“Artık ipin ucu kaçtı. Hem yerliyiz, hem milliyiz diyorlar ama pirinç paketinin ön tarafında ‘yerli pirinç' yazmasına rağmen, paketin arkasında Yunanistan'dan ithal olduğu yazılıyor. Edirne'deki çeltik üreticisine 3 lira 20 kuruş fiyat verip ithalatın önünü sonuna kadar açıyorlar. Bir de Yunanistan ile biz gergin değil miyiz, neden Yunanistan'dan ithalata izin veriliyor. Bunların her söylediği palavra.”
Açıklama yapan firma yöneticisi şöyle konuştu: “İpsala'ya gittim, çiftçi pirincini 3.20'den vermek istemiyor. TMO el attı, Yunanistan ve İtalya'dan pirinç ithal etti. Biz de 300 ton aldık. Paketleme yaparken menşeine Yunanistan yazmam gerekir, Türk Gıda Kodeksi bunu emrediyor. Menşeine Türkiye yazsam kimse de fark etmezdi. Bir Türk olarak benim de zoruma gidiyor. Konya kadar toprağı olan bir ülkeden pirinç ithal ediyoruz.”
Rabia Naz’ın ölümünün şüphelisi, İstanbul’da AKP'nin seçim çalışmasında!252 izlenme
İmamoğlu'ndan gar ihalesine çok sert tepki 'Haydarpaşa ve Sirkeci alanına bu halk müsaade etmediği sürece kimse giremez !'463 izlenme
Fatih Portakal'dan, Erdoğan'ın 'Ellerinden gelse bizi darağacına çıkaracaklar' sözlerine tepki !1285 izlenme
200 TL’nin 10 yıllık serüveni!110 izlenme
Akşener'den 3 yıl sonra İmamoğlu'na ilk ziyaret! İBB önünde törenle karşılandı33 izlenme
Erdoğan'ın imzası olan ihale belgesi ortaya çıktı!58 izlenme
Tecavüz sanığı polise hayrete düşüren beraat gerekçesi!1095 izlenme
'128 milyar dolar nerede?' önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi!128 izlenme
Mitinge getirilen AKP’liler KYK yurdunda ağırlandı!
Dünyaca ünlü kuruluştan seçimlere müdahale uyarısı: 4 madde açıkladılar
DİSK-AR’dan çarpıcı rapor: İşçinin cebinden 890 milyar lira çıktı
Murat Kurum önemsiz bir proje olarak görmüştü: AKP'li belediye de İBB gibi 'Kent Lokantası' açtı