Giresun'da polisin ters kelepçe takıp, biber gazı sıkarak gözaltına almaya çalışması nedeniye 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın hayatını kaybetmesi sonucu açığa alınan Dr. Özlem Yağdıran görevine iade edildi.
Ne olmuştu?
Giresun'da 24 Temmuz'da polisler tarafından zor kullanılarak gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın ölümünün ardından iki polis ve bir doktor açığa alınmıştı.
Yürüme güçlüğü çeken eşi Fatma Topal'ın kronik hastalığı için kullandığı ilaçları bitince, eşine ilaç yazdırmak ve evde bakım hizmeti kararının uygulanmasını sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'ne giden Topal, ajanslarda yer alan iddialara göre oradaki doktorun hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söylemesi üzerine doktorla tartışmıştı.
Doktorun polisleri çağırması üzerine olay yerine gelen memurlar, Topal'ı zor kullanarak polis aracına bindirmeye çalışmıştı.
Çevredekilerin çektiği videolarda Topal'ın polis aracına binmemek için direndiği, polislerinse Topal'ın yüzüne vurduktan sonra Topal'ı yere yatırıp ters kelepçelediği görülüyordu.
Topal bu olayın ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.
Konuyla ilgili haberlerin ardından önce İçişleri Bakanlığı Topal'ı gözaltına alan iki polisi açığa aldı ve haklarında soruşturma başlatılmıştı.
Sağlık Bakanlığı aile sağlığı merkezine polis çağıran Dr. Özlem Yağdıran'ı açığa almıştı.
https://www.birgun.net/haberdetay/giresundaacigaalinandrozlemyagdirangorevineiadeedildi226244.html
Tarihçi İlber Ortaylı, "Türkiye'nin en büyük sorunu" diyerek açıkladı!43 izlenme
Saray'a yakın anket şirketinin sahibi: Ekrem İmamoğlu 5 puan farkla yarışı önde götürüyor105 izlenme
Esenyurt'u binaya boğan Özyurtlar'la ilgili detaylar ortaya çıktı: 'Bakanlıkla bağlantıları olduğu belli'57 izlenme
AYM Enis Berberoğlu için bir kez daha hak ihlali kararı verdi!41 izlenme
Son ankette belli oldu: "Erdoğan 'cumhurbaşkanı adayı' olursa seçimi kazanır mı?"45 izlenme
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın: "Hukuksuzlukla istediklerini almak isteyenler belediye bastılar"35 izlenme
‘Cübbeli Ahmet’in iddiaları üzerine inceleme başlatıldı71 izlenme
İçişleri Bakanlığı duyurdu: 1169 mahalle yabancılara kapatılıyor45 izlenme
Yerlikaya'nın aAçıklaması isyan ettirdi: 5 gündür yanan Karabük'e 3 uçakla müdahale!
Libya'da 6 vatandaşımız alıkonuldu! Libya’daki Hafter güçleriyle savaşın eşiğine geldik!
TRT yayınlamadığı çizgi filme 15 milyon lira ödemiş!
Bilal Erdoğan'ın vakfından 'tekbir' ile yemin töreni 'Allah için öleceğiz'