Yeni yılın ilk günleriyle birlikte zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. 2026 yılı fiyat düzenlemelerinde bu kez tütün ürünleri öne çıktı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir sigara grubuna 5 TL zam yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Yapılan artışla birlikte piyasadaki en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları da netleşti.
Akaryakıt ve gıda fiyatlarında yaşanan hareketliliğin ardından tütün ürünlerinde beklenen ilk fiyat artışı da yürürlüğe girmiş oldu. Sektör temsilcilerinin bir süredir dile getirdiği maliyet baskıları, yeni zamla birlikte raflara yansıdı.
Tüketiciler, “En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?” sorusuna yanıt ararken; zam sonrası fiyat aralığı da belli oldu. Dündar, yaptığı paylaşımda “Bir sigara grubunda 5 TL’lik zam uygulaması bugün itibarıyla başladı” ifadelerini kullandı ve yeni listenin bayilere gönderildiğini açıkladı.
Yeni düzenleme kapsamında özellikle ithal harman içeren bazı ürünlerin yer aldığı grupta fiyatların üst seviyelere çıktığı belirtildi.
5 Ocak 2026 itibarıyla geçerli olan yeni tarifeye göre:
En ucuz sigara: 90 TL
En pahalı sigara: 105 TL
Yeni fiyatların bugünden itibaren satış noktalarına yansıtıldığı ifade edildi.
Gerçek Gündem
Kuryenin ölümünün seyrini değiştirecek görüntü! Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu neden sağa kırdı?42 izlenme
İYİ Partili Cinisli’den corona iddiası: Erzurum’da çok tehlikeli boyutta!93 izlenme
Özür Özel Elazığ'da: "İmamoğlu bizi 12 metrekarelik zindandan izliyor"22 izlenme
Sokak müzisyenlerine 'Ramazan'da alkol alamazsınız' diyerek saldırdılar!47 izlenme
Pancar kotaları iptal edilen çiftçiler fabrika önüne tabut bırakıp cenaze namazı kıldı: "Diri halde kendi namazımızı kılmak için niyet ettik"28 izlenme
Damat anlatıyor 'Bakın burası çok önemli !'593 izlenme
Erdoğan'a hakaretten yargılanan yurttaş 10 yıllık AKP üyesi çıktı!53 izlenme
Tutuklu BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen'in annesinden mesaj: "Oğlum sadece işçinin hakkını savundu"29 izlenme