MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün, Eğitimİş’in başvurusu üzerine ÇEDES Projesi’ne ilişkin 23 Haziran’da paylaştığı bilgi notunda, “okullarda imamların görevlendirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı, okulmanevi danışman eşleştirmesine yönelik protokol maddesi bulunmadığı, iddiaların değerler eğitimine yönelik karalama kampanyası olduğu” öne sürüldü.
Dönemin Genel Müdürü Nezir Gül de, 7 Temmuz’da Eğitimİş’e gönderdiği yazıda, “Proje kapsamında okullarımıza Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından herhangi bir personel görevlendirmesi, atanması ortak protokol gereğince mümkün değil” iddiasında bulundu.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün resmi bilgilendirmesinden 2 ay önceye, 14 Mayıs seçimlerinden ise 1 gün sonraya denk gelen 15 Mayıs’ta, Aydın’da Efeler İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz’ın imzasıyla kaymakamlığa gönderilen yazıda, ÇEDES Projesi kapsamında müftülüğün belirlediği din görevlilerinin, belirlenen okullarda görevlendirilmesi ve “görevlendirilen personelin söz konusu çalışmaları, asli görevlerini aksatmadan yapması” istendi.
Kaymakamlık, bu isteğe 1 gün sonra, 16 Mayıs’ta onay verdi. Okulmanevi danışman eşleşmesi ve listesi, 18 Mayıs’ta ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderildi. Söz konusu listeyle ilkokul, ortaokul ve lise kademelerini kapsayan toplam 187 okula yönelik görevlendirmeler aktarıldı.

Tele1
Hatay Reyhanlı'daki bir sandıkta, görevlinin ard arda ve hızlı bir şekilde okuduğu pusulalardaki oyların hepsi AKP'ye çıktı!56 izlenme
Rusya, Çernobil Nükleer Santralini vurdu!40 izlenme
Dolar düştü ama Türkiye’nin borç riski hâlâ yüksek48 izlenme
AKP'den MHP'ye oy vermeyin çağrısı195 izlenme
Konut fiyatları enflasyona yenildi34 izlenme
Emekliye kırmızı et hayal oldu: Emekli 2018'de kurbanlık alabilirken şimdi 5 kilo et alamıyor43 izlenme
Fatih Terim Fonu vurgununda yeni detaylar: Bir siyasinin adı gündemde53 izlenme
Korkunç cinsel istismar iddiası: 4 zanlı serbest bırakıldı!49 izlenme
"Geçinemiyoruz" diyen emekçiler Ankara'da yürüdü: "Bu saltanat bitecek"
Son ankette Cumhur İttifakı'na kırmızı kart: 'MHP baraj altı, Erdoğan kaybediyor!'
İçişleri Bakanlığı o belgeyi yayınladı! Süleyman Soylu SBK'nın uçağını kullandı mı?
Deprem uzmanı Osman Bektaş'tan 'İstanbul depremi' çıkışı: "Kaderi 7,4 değil"