Patronlar Dünyası’nın haberine göre, İzmir Tire’deki Tahtakale Çarşısı’nda terzilik yapan M.B., çevresindeki iş adamlarından para alarak incir ihracatı işinde kullanacağını söyledi. M.B., para verenlere, kısa sürede yüksek gelir sözü verdi.
Önce bu yöntemle para verenlere kazanç dağıtarak güven kazanan M.B., tekrar para istediğinde vatandaşların kazanç beklentisi daha da yükseldi. M.B., bu sefer de vatandaşlardan daha yüksek miktarda paralar toplamaya başladı.
Yüksek gelir beklentisinde olan ve yüksek miktarlarda para veren aralarında Tireli iş adamlarının da bulunduğu bazı kişiler, son birkaç gündür M.B.’ye ulaşamayınca olay ortaya çıktı.
Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran bir grup mağdur, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle M.B.’den şikayetçi oldu. M.B.’nin ise topladığı paralarla birlikte ailesini de alarak ortadan kaybolduğu öğrenildi.
M.B.’nin yaklaşık 100 kişiden 20 milyon lirayı bulan miktarda para topladığı ileri sürüldü. Polis, M.B.’nin yerinin tespit edilip yakalanması için çalışma başlattı. Bu arada milyonlarca lirayla ortadan kaybolan terzi M.B.’nin, önceki dönemlerde ikâmet ettiği İpekçiler Mahallesi’nden muhtar adayı olduğu fakat seçimi kazanamadığı belirtildi.
https://tele1.com.tr/birciftlikbankvurgunudahaterzibank20milyonliraylaortadankayboldu292276/
New York’taki kritik davada flaş gelişme… İki gizli belge daha eklendi301 izlenme
Sözde şeyhin mağdur ettiği genç konuştu: Sanki beni hipnoz etmişti508 izlenme
Suriyeliler, Türkmen gencin boğazını kesti193 izlenme
Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri böyle mi düşürüldü? Olayın son şahidi videoyu paylaştı54 izlenme
Dirk Rossmann: Erdoğan’la ilgili konuşursam Türkiye’ye giremem737 izlenme
AKP'li Mücahit Birinci 'sandıkta faturası ağır olur' dedi! Butlan ve İmamoğlu için partisine flaş uyarılar110 izlenme
Adana Ceyhan'da öğrenciler yağmur altında Atatürk büstünü şemsiyeyle korudu21 izlenme
İsmail Saymaz AKP’nin planını deşifre etti! 9 yıl öncesinin ayrıntılarını vurguladı100 izlenme
Aylardır video yasağı vardı, Sedat Peker ne zaman video çekeceğini açıkladı!
CHP'den Çayırhan'da özelleştirme tepkisi: "Devasa peşkeş hazırlığı"
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 2.256 yeni vaka tespit edilirken, 15 kişi hayatını kaybetti, 11.193 kişi sağlığına kavuştu!
CHP'nin ABD Temsilcisi Özcan'a gözaltı