İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istendiği davada, aylardır istinafın karar vermesi beklenirken yeni bir gelişme yaşandı.
Hakimi değiştirilen davaya ilişkin Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) yeni bir başvuruda bulunulacağı bildirildi. Başvuruya gerekçe olarak ise, İBB Meclis oturumunda AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un “İzah edeceğim, neden Samsun’a sürdüğümüzü de izah edeceğim” şeklindeki sözleri gösterildi.

HSK’ye yapılacak olan başvurunun yarın CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer tarafından yapılacağı kaydedildi.
Başvuruda, hakim değişikliğine ilişkin kamuoyunda oluşan haklı kaygıların ve iddiaların haklılığını gösteren bu son gelişmenin, hiçbir şüphe olmaksızın ortaya çıkan yeni delillerle birlikte değerlendirilmesi istenecek.
Görev yeri apar topar değiştirilen hakim Hüseyin Zengin’in atamasını yapan HSK Birinci Dairesi üyeleri hakkında inceleme ve soruşturma yapılmasını talep edilecek.
Gerçek Gündem
Erdoğan'dan bir kasa balığı 1.7 milyon TL'ye satın alan işadamı "Öyle mi oldu. Ben ne aldığımın farkında değilim"185 izlenme
Ferhat Göçer'den Volkan Konak'ın ölümüyle ilgili çarpıcı açıklama: "Defalarca uyardım"85 izlenme
Diyanet, Atatürk'e lanet okuyan ismi yine sahneye çıkardı!38 izlenme
“Saraydan talimat alan özgür iradesi sınırlı vekiller değiliz” diyen Rolex’li vekile kısa hatırlatma39 izlenme
'Saray'ın oluşturduğu özel bir ekip muhalif kanalları sürekli izliyor; kapatacaklar'53 izlenme
AKP’li meclis üyesi broşür dağıtan CHP’li gençleri darp etti!85 izlenme
Karadeniz’i sel aldı, 8 metre derinliğinde çukur oluştu42 izlenme
Beyoğlu’nda yayaya çarpıp serbest bırakılmıştı: Eski Yemen Savunma Bakanı'nın oğluna ev hapsi29 izlenme