Türkiye'nin en büyük teknoloji ürünleri mağazalarından biri olan Bimeks, mali krizi gerekçe göstererek önce birçok mağazasını boşaltıp, sonra da sırayla kapatma işlemine giderek yüzlerce işçiyi işten çıkarmıştı. Bimeks hakkında açılan davalardan biri sonuçlandı.
İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, teknoloji perakendecisi Bimeks’in iflasına karar verdi.
17 Şubat’ta alınan ve 12 Nisan’da ilan edilen mahkeme kararı şöyle:
“Müflis: Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş (Vergi Kimlik No:1750069133)
Müflisin adresi: Barbaros Mah. Sütçüyolu Cad. No:62 Yenisahra/Ataşehir/İstanbul
İstanbul Ticaret Sicil Memurluğunun 270380/0 sicil sayısında kayıtlı yukarıda unvanı ve adresi yazılı şirketin İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019469 Esas sayılı dosyasından 17.02.2021 günü saat 15:36’den itibaren iflasına karar verilmiştir. İ.İ.K.166. Maddesi gereğince keyfiyet tebliğ ve ilan olunur. 12.04.2021”
1989 yılında Kadıköy Mühürdar’daki küçük bir dükkanda ticari faaliyete başlayan Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, Akgiray ailesi tarafından kuruldu.
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte şirket bilişim teknolojisi, tüketici elektroniği, beyaz eşya ve küçük ev aletleri gibi ürünleri satmaya başladı.
Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.
Bimeks, Eylül 2013’te büyük bir satın almaya giderek Dixons Retail PLC’ye ait olan Electro World’ün Türkiye kolunun yüzde 100’ünü satın aldı. Kasım 2013’te Bimeks, Electro World ile birleşti ve Electro World, Türkiye’deki mağazalarının tamamını Bimeks’e devretti.
Bimeks daha sonra Türkiye’de faaliyet gösteren teknoloji perakende zinciri Fransız Darty’nin ise Türkiye’deki mağazalarından 28’ini satın alarak bünyesine kattı. 2018 yılından itibaren mali durumu kötüleşen şirket Mart 2019’da Borsa İstanbul’dan çıkarılmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/bimeksiniflasinakararverildi6393635/
ORC Araştırma, hatalı anketi yeniden paylaştı: CHP'nin yönettiği iki büyükşehirde sürpriz sonuç!44 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz Avusturya’da tutuklandı!47 izlenme
Moskova'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 115'e yükseldi! İşte kanlı geceden tüm ayrıntılar21 izlenme
Hizbullah'tan İsrail'e füze yağmuru17 izlenme
Rusya bu olayı konuşuyor: ABD’nin gizemli mesajı ortaya çıktı!42 izlenme
MEB'den 10 Kasım etkinliğindeki okul müdürleri hakkında karar117 izlenme
Zarar çok, kâr payı yok!113 izlenme
Gara şehitlerinin kanı yerde kalmadı!34 izlenme
Katarlı müteahhit, haklarını isteyen 450 Türk işçiye kapıyı gösterdi!
CNN Türk’ten, Atatürk'e sansür ! Atatürk'ün adı duyulmasın diye sesi anında kestiler !
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Ortadoğu gezisinde: "Gazzeliler göçe zorlanamaz" dedi.
Tutuklama talep edilmişti: Serdar Ortaç ve Mehmet Ali Erbil'den ilk açıklama