NTV’de açıklamalarda bulunan Özlü, tatil yerlerinde oluşan yoğun kalabalıkların etkisini “Bayram sonrası bunun yansıması olacaktır. 710 gün içerisinde bu tablo kendini belli edecektir” diye yorumladı.
İKİNCİ DALGA AÇIKLAMASI
“2. dalga gelir mi?” sorusuna Özlü, “Salgın devam ediyor. İkinci dalgadan bahsetmek mümkün değil çünkü pandemi devam ediyor henüz durmuş değil. Bir ara hiç olmadı. Salgın başlangıca göre daha da ilerleyerek devam ediyor. Hastalık yapma potansiyelinin azaldığına dair bir gözlem de yok” yanıtını verdi.
“Piki tamamlayıp inişe geçtik ama bu iniş sürecinde de bir yerde takılıp kaldık. Güvenli bir noktada değiliz” diyen Özlü, “Önümüzdeki güz dönemine daha iyi girmemizde yarar vardı ama bu bayramlaşmalar, tatil, turizm sezonu, belki önümüzde okulların açılmasıyla bu güze girişte de vaka sayılarını yeterince azaltamayacağımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.
“YASAKLAR GELEBİLİR”
Yeniden yasaklamaların gelme ihtimalini değerlendiren Özlü, şöyle konuştu:
* Bu yasaklamalar uzun süre sürdürülebilirliği yok. Bunu bütün dünya anladı. Normalleşme adımları atılmak zorunda.
* Önümüzdeki bir yıl daha muhtemelen virüsle mücadele devam edecek. Hayatı sürdürmemiz lazım. Ancak yasaklara geri dönüş olabilir.
* Eğer rakamlar tekrar yükselme trendine dönerse yasaklamalar gelebilir.
“VAKALARDA PATLAMAYA YOL AÇABİLİR”
Özlü, “Maalesef bayramlaşma sürecinde, tatil yerlerinde görüyorum çok yakınlaşmalar var. Yeniden vakalarda bir patlamaya yol açabilir” dedi.
“HERKES ÇOK DAHA FAZLA DİKKAT ETSİN”
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz da Twitter hesabından kitlesel hareketlerin artışının corona virüsü vaka sayısındaki artışla doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.
Vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Yavuz, şu ifadeleri kullandı:
* Önümüzdeki haftalar herkes kendisine çok daha fazla dikkat etsin, mümkünse kalabalıklara ve kapalı ortamlara girmesin.
* Bu ortamlarda maskesiz durmasın, diğer insanlarla mesafesini korusun ve bol bol ellerini yıkasın.
BAKAN KOCA DA UYARMIŞTI
Kurban Bayramı süresince sahillerdeki doluluğa dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım” mesajıyla vatandaşları uyarmıştı.

Günün utanç verici haberi! Karnı ağrıdığı için hastaneye giden 16 yaşındaki çocuk doğum yaptı22 izlenme
AKP'li Ümraniye Belediyesi halkı fena kandırdı48 izlenme
Oktay Saral’ın hedefinde bu kez Hadise var!24 izlenme
Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş CHP'den ihraç edildi!24 izlenme
Eğitim Uzmanı, Nagehan Alçı’ya katlanamadı! 'Alın beni yayından!'81 izlenme
Erk Acarer'den büyük Sinan Ateş iddiası! Herkes Sedat Peker iddiasını konuşuyor112 izlenme
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isim hesapladı40 izlenme
CHP'li isim Türkiye'nin içinde bulunduğu korkunç gerçeği açıkladı: "Biber Hindistan'dan, ceviz Çin'den, mercimek Kanada'dan"31 izlenme
İstanbul’da filyasyon ekipleri anlattı: Aşure yapan teyze 18 kişiyi yaktı!
Boğaziçi'nde gözaltına alınan 21 öğrenci daha serbest bırakıldı!
AYM, Erdoğan'ın Merkez Bankası başkanını görevden alma yetkisini kaldırdı
Erdoğan’ın hesabıyla millet bir bardak çayla, bir simide bile layık görülmüyor