CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İstanbul’un ciğerleri konumundaki Kuzey Ormanları’nda yer alan hafriyat döküm sahasında ağaçların kesildiği ve alana beton döküldüğü iddialarını yerinde incelemek için Eyüpsultan ilçesine bağlı Pirinççi köyündeki hafriyat alanına gitti.

Aracıyla ağaç katliamının yaşandığı bölgeye giren Ali Şeker gerekli görüntüleri aldıktan sonra hafriyat sahasından çıkarken, iddiaya göre aracının önü hafriyat kamyonlarıyla kapatıldı.
AĞAÇLARI KESİP ÜZERİNE BETON DÖKÜYORLAR
Yaşadığı olayı cep telefonuyla kaydeden CHP’li Ali Şeker, duruma tepki göstererek, hafriyat kamyonu şoföründen yolu açmasını istedi. Şantiyedeki görevlilerle de konuşan Ali Şeker, yaklaşık 10 dakika sonra hafriyat kamyonlarının çekilmesi sonucu alandan ayrıldı. Şeker yaşadığı olayın görüntülerini paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

Kuzey Ormanları’na hafriyat dökümü hakkında vatandaşlarımızdan gelen, ağaçların kesildiği ve üzerlerine beton döküldüğü şikayetlerini yerinde incelemek üzere Pirinççi köyündeydim. Kuzey Ormanları içerisindeki hafriyat sahasına girmek istedim. Şantiye girişinde iki özel güvenlik elemanı tarafından durduruldum. Kendimi tanıtıp, İstanbul Milletvekili olduğumu söyleyerek alanın ne şantiyesi olduğunu sordum.

“ALANA GİREMEZSİNİZ, ÇAYA BUYRUN”
– Cengiz, Kolin ve Kalyon inşaatın ortak yaptığı metro hattı tünellerinden çıkan hafriyatın döküm alanı olduğunu söylediler. Alanı incelemek istediğimi söyleyince yetkililerle görüştüler.
– Sonrasında da hafriyat döküm alanına girmeme müsaade edilmediğini, Olimpiyat Stadı yakınındaki merkez ofise çay içmeye davet edildiğimi ifade ettiler. Ben de çay içmeye değil, alanı incelemeye geldiğimi söyleyip aracımla hafriyat alanına girdim. Alanı dolaştım. Hafriyat dökümü adı altında yapılan doğa cinayetini gördüm. Kesilen ağaçları, dökülen betonları belgeledim. Sonrasında da alandan çıkmak için giriş kapısına yöneldim.

“TALİMAT VAR, YOLU AÇAMAYIZ”
– Aracımla çıkışa geldiğimde yol hafriyat kamyonlarıyla kesildi. Önce danışman arkadaşım yolun açılmasını istedi. Ama hem güvenlik, hem de kamyonun içindeki şoför kendilerine talimat verildiğini, yolu açamayacaklarını, güvenlik amirini beklememiz gerektiğini söylediler.

BU EŞKIYALIĞA PABUÇ BIRAKMAM
– Bunun üzerine, şehir eşkıyalığına soyunan Cengiz, Kolin, Kalyon ve Bayburt İnşaat'ın sözde güvenlik amirlerine eşkıyalıklarına pabuç bırakmayacağımı ifade ettim. 10 dakika süren yol kapatmanın ardından hafriyat kamyonları yolu açmak zorunda kaldılar. Ben de alandan ayrıldım. Yapılan eşkıyalığı telefonla ulaştığım İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya'ya da ilettim. Hafriyat alanını, yaşanan doğa kıyımını yarın itibariyle bir soru önergesiyle Meclis’e taşıyacağım.
AKP’li belediye ‘kuyruk olmasın’ diye zam yaptı, yetmedi büfeyi kaldırdı!
İmamoğlu’ndan Saraçhane’de toplanan CHP’li belediye başkanlarına mesaj
Elektriğe zam kapıda! Atilla Yeşilada karanlık günler için uyardı: "Mum stoku yapın"
AKP'den büyükşehir belediyeleri için yeni hamle: Hedef İmamoğlu ve Yavaş!
İşte Erdoğan'ın İBB Başkanıyken yaptığı tatiller
AKP'li Belediye Başkan Yardımcısının kardeşi alkollüyken kaza yaptı, işlem yapan trafik polisi gözaltına alındı!
CHP’li Ahmet Akın: 100 liralık faturanın 23 lirası şirketlere
Türkiye borç batağına sürüklendi! Her haneye bir icra dosyası düşüyor
Müdür yardımcısından eylem yapan öğrenciye küstah sözler! "Bu okul sana acıdığı için sen hâlâ bu okuldasın, sokakta kalma diye biliyorsun değil mi?"
Ümit Özdağ’dan skandal iddia! “Türk doktorun adını kullanarak Suriyeli temizlikçiye ameliyat yaptırdılar”
İmamoğlu'ndan 'Erdal Beşikçioğlu' açıklaması
‘Deprem vergisi’ adı altında Özel İletişim Vergisi olarak toplanan 1.5 trilyon nerede?
İnce'den Fuat Uğur'a tepki: İspatlamazsan alçaksın!
Hatay'da devletin uğramadığı yer! Gökhan Zan ispat etti: 'AFAD ve Kızılay her yerde diye yalan söylüyorlar'