Akaryakıt ürünlerinden beklenti doğrultusunda benzine 1 lira 51 kuruş, motorine ise 3 lira 30 kuruş zam yapıldı. Yapılan zamma vatandaşlar isyan etti.
Yaşanan tabloyu "çok kötü" olarak değerlendiren bir yurttaş, çözüm sorusuna, "Benim aklımda bir çözüm var ama söylersem hapse atarlar. Onun için söylemeyeceğim" yanıtını verdi. Yoldan geçerken zam tabelasındaki değişikliği fark eden Ayhan Taş ise durumu alkışlayarak karşıladı ve "Vallahi söyleyecek bir şey bulamıyorum. Çok heyecanlıyım, bu gece sabaha kadar uyuyamam herhalde" dedi.
Motorin ve benzine peş peşe gelen zamlar, akaryakıt fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. Özellikle büyükşehirlerde litre fiyatı 50 TL'yi aşarak araç sahiplerini zora soktu. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 51 kuruş, motorine ise 3 lira 30 kuruş zam yapıldı.
Ankara'nın Çankaya ilçesinde yurttaşlar, zam öncesinde akaryakıt istasyonlarında kuyruk oluşturdu. Zamdan önce ANKA Haber Ajansı'na konuşan yurttaşlar, artan fiyatlara tepki gösterdi.
MECBURUZ
Ankaralı bir yurttaş, zamdan bizim aracılığımızla haberdar olduğunu belirterek, "Yani bu akaryakıt zamları... Sonuçta alacağız, mecburuz. Ama hiç haberim yoktu biliyor musun? Hiç yoktu" dedi. Bir diğer yurttaş ise art arda gelen zamlara tepki göstererek şunları söyledi:
"Vallahi ne düşüneceğimizi, ne yapacağımızı şaşırdık. Bu gidişat iyi değil. Bir sefer zam yapsınlar, belli bir fiyata getirsinler, bir daha da zam yapmasınlar. Her gün benzine, mazota zam gelecek diye insanların beklemesine gerek yok."
Bir kadın yurttaş ise zamların kendilerini derinden etkilediğini belirterek, "Üzülüyoruz, ciddi bir şekilde üzülüyoruz. Keşke böyle olmasa. Alıştırılmak da istemiyoruz. Gecenin bu vaktinde, son yarım saatte benzin almaya geldik. Ne kadar neyi kurtarabilirsek… Ne yazık ki" ifadelerini kullandı.
BAŞA GELMİŞ ÇEKECEĞİZ
Bir yurttaş, zamdan etkilenmemek için istasyona geldiğini belirtti. "Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise "İthal ediyoruz" diyerek yanıt verdi. Bir genç ise zamdan yeni haberdar olduğunu belirterek, "Olmasaydı tabii ki iyi olurdu ama ne yapalım, başa gelmiş, çekeceğiz" dedi.
Bir genç akaryakıt fiyatlarındaki artışa tepki göstererek, "Çok yazık gerçekten. Sıranın halini görüyorsunuz. Sürekli zam geliyor, ekonomimizin durumu da belli zaten" dedi. Ne yapılması gerektiği sorusuna ise, "Güzel bir indirim olsa iyi olurdu. Şu an yetmiyor. 34 litre yakıt alabiliyoruz ancak. Şimdi de 23 litre alacağız" sözleriyle yanıt verdi.
Başka bir genç yurttaş ise zam haberini ilk kez gazetecilerden öğrendiğini belirtti. Vatandaş olarak artık düşünecek durumda olmadıklarını ifade eden genç, yaşanan ekonomik koşullar nedeniyle mağdur olduklarını ve bu duruma da alışmak zorunda kaldıklarını söyledi.
ALKIŞLA KARŞILADI
Her şeyin zamlandığını ve artık bu duruma alıştıklarını belirten bir yurttaş, "Yarım saat sonra motorin zamlanacak, biliyorum. Onun için eksiği tamamlamaya geldim" dedi. Yaşanan tabloyu "çok kötü" olarak değerlendiren yurttaş, çözüm sorusuna ise "Benim aklımda bir çözüm var ama söylersem hapse atarlar. Onun için söylemeyeceğim" ifadeleriyle yanıt verdi.
Yoldan geçerken akaryakıta zam geldiğini fark eden Ayhan Taş, durumu alkışlayarak karşıladı. Tabeladaki değişikliği son anda fark ettiğini belirten Taş, "Bir baktım, tabela değişiyor. Olayı algılamaya çalıştım. 3040 saniye bekledik, ardından 55,56 gibi rakamları gördük. İnanamıyorum" dedi. Eskiden kullanılan "50 liralık alalım" ifadesinin bile anlamını yitirdiğini söyleyen Taş, "Artık o tabir de bitti; 55 liralık mı alacağız? 55.56, 52.16 oldu. Vallahi söyleyecek bir şey bulamıyorum. Çok heyecanlıyım, bu gece sabaha kadar uyuyamam herhalde" ifadelerini kullandı.
Akaryakıta gelen zamların ardından, uzun süre istasyona araç gelmediği gözlemlendi.
Nefes
İmamoğlu'nu hedef alan Esenler Belediye Başkanı İBB'den 1.3 milyar TL ihale almış!724 izlenme
AKP'li belediyeden İsmailağa Cemaati'ne özel imar değişikliği! Kaçak inşaatın yıkımını önleyecekler!43 izlenme
YSK Başkanı Yener: "Yurt içinde veri girişi henüz yüzde 47"50 izlenme
"Beni her zorluğa rağmen okuttun" dedi teşekkür olarak babasına hayali olan traktörü aldı61 izlenme
Her şeye zam! Yeni zam dalgası yurttaşı vuracak!34 izlenme
Ölümüne AKP'yi savunuyordu, ama bir vatandaş tek cümlede maskesini düşürünce kaçmak zorunda kaldı !808 izlenme
İYİ Parti'de İmamoğlu istifası! Sultangazi İlçe Başkanı Sinan Taşkın “İmamoğlu’nu destekleme kararı aldık” diyerek teşkilatla birlikte istifa ettiklerini duyurdu42 izlenme
Mahfi Eğilmez 1 TL'nin maliyetinin 3 TL'ye çıkmasını eleştirdi: "ABD'de bagajını taşıyana 1 dolar versen sevinir, 1 lira versen dayak yersin"30 izlenme
Gökhan Çıra yine ifşa oldu, annesinin Selin Ciğerci yorumu dikkat çekti: Benim bir gelinim var
'Habersiz siyasi parti üyeliği' salgını büyüyor: Kişisel bilgiler Dark Web'de satılıyor!
Türkiye'de sattığı arabanın parasıyla Amerika'da 6 aylık kira ödedi üstüne araba aldı
Rektörün oğlu istifa etti!