ABD ve İsrail'in İran'a karşı başlattığı savaş petrol fiyatlarını yükseltirken, akaryakıt fiyatlarına da zam üstüne zam geliyor.
9 Mart Pazartesi gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 2 lira 12 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Zammın 1 lira 59 kuruşunun ÖTV'den karşılanması, 53 kuruşunun pompa fiyatına yansıması bekleniyor.
Aynı tarihte benzinin litre fiyatına da 1 lira 56 kuruş zam gelmesi, zammın 1 lira 17 kuruşunun ÖTV'den düşülmesi, 39 kuruşun pompa fiyatına yansıması bekleniyor.
Dün gece motorinin litre fiyatına 4 lira 55 kuruş zam gelmiş, zammın 3 lira 41 kuruşu ÖTV'den karşılanırken 1 lira 14 kuruş zam pompa fiyatlarına yansımıştı.
Dün gece ayrıca benzinin litre fiyatına 2 lira 20 kuruş zam gelirken, zammın 1 lira 65 kuruşu ÖTV'den karşılanmış ve 55 kuruş zam pompa fiyatına yansımıştı.
Önceki gün de pompa fiyatlarında benzinde 92 kuruş, motorinde 3 lira 11 kuruş artış olmuştu.
Bu hafta devreye giren yeni düzenlemeye göre, akaryakıtta zamların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanıyor, yüzde 25'i pompa fiyatına yansıyor ancak iki zamla birlikte ÖTV'de sınırlı alan kaldı. Motorinde şu an litre başına 3 lira 27 kuruşluk ÖTV alınıyor.
Petrol ve akaryakıt fiyatlarında gelecekteki seyrin, savaşın ve Hürmüz Boğazı'nın durumuna göre şekillenmesi bekleniyor.
NEFES
Bu ateş herkesi yakar: Enerji piyasaları alev alev!19 izlenme
Parayı veren gümrük kapılarından giriyor!159 izlenme
Recep Tayip Erdoğan Külliyesi’ni ‘ailecek’ yapacaklar!394 izlenme
Selvi'den Muharrem İnce için CHP Genel Başkanlığı iması960 izlenme
Afgan kız Türkiye'ye nefret kustu! 'En yakın zamanda ülkeniz batacak, en dibine kadar batacak. Biticeksiniz inşallah ve bu olacak'77 izlenme
'Eğitim Dede' köye hazine açtı!133 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında kritik SIM kart detayı! Emniyet müdürünün ifadesi ortaya çıktı12 izlenme
Böyle sözleşme görülmedi: Avrasya Tüneli'nde 'fiyat farkı’ adı altında astronomik ödeme23 izlenme
Mehmet Şimşek’e ‘EYT' tepkisi: ‘SGK değil emekli açık veriyor’
Hazırgiyim patronlarından asgari ücret talebi
İstanbul'da kan donduran olay! 15 erkek öğrencisini 8 yıl boyunca istismar etmiş
AKP'li Külünk 'Yolsuzluk yaptı' demişti: Suçlanan isim Bakan Tunç'un eniştesi çıktı