Milli Gazete'nin haberine göre, petrol fiyatları, İstanbul'da gerçekleşen Rusya ve Ukrayna barış görüşmelerinin ardından tekrar yükselişe geçti. İki günde yüzde 8'e varan düşüş gösteren ABD ham petrolü yeniden 105 dolara yükseldi. Brent petrol de yeniden 110 doların üzerini gördü.
Görüşmelerden olumlu mesajlar çıkarken, Kremlin tarafından tansiyonun düşürülmesinin ateşkes ya da Rus birliklerinin başkent Kiev'in etrafından tamamen çekilmesi anlamına gelmediği yönündeki açıklama piyasaları gerdi.
GÖRÜŞMELER FİYATLARI DÜŞÜRMÜŞTÜ
Salı günü fiyatlardaki düşüşte, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul'da yapılan toplantısının "yapıcı" geçtiğine ilişkin haber akışı etkili oldu.
Görüşmelerine katılan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Kiev ve Çernigiv yönlerinde askeri eylemlerini azaltmaya karar verdiklerini açıkladı. RusyaUkrayna görüşmelerindeki bu olumlu gelişme fiyatların aşağı yönlü hareketini destekledi.
GÖZLER YARINKİ TOPLANTIDA
Öte yandan, piyasalar, Perşembe günü gerçekleştirilecek 27'inci Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı Bakanlar Toplantısı'na odaklandı.
OPEC+ grubunun arz daralmasına karşın hızlı reaksiyon veremeyeceği ve mevcut üretim politikasına devam edeceği öngörülüyor.
Grup, petrol açığını kapatmak ve fiyatları düşürmek için küresel pazara daha fazla ham petrol pompalama yönündeki ana tüketici ülkelerin çağrılarına rağmen, bunlara olumlu yanıt vermiyor.
Dün Suudi Arabistan petrole 5 dolar zam yapacağını açıklamıştı. Yarın açıklanacak karara göre, akaryakıt fiyatlarına yüklü zam gelebilir.
Mansur Yavaş'tan Milli Eğitim Bakanı Tekin'e bir salvo daha18 izlenme
Erdoğan Bayraktar yaptıracağı caminin maliyetini açıkladı: 30 değil, 65 milyon lira tutacak!285 izlenme
Kuveyt’ten yurda gelen, karantinaya alınmayan ve kendi imkânlarıyla evlerine giden işçilerde corona çıktı!74 izlenme
AKP’li yönetim müteahhit bulamadı: 16,8 milyon TL boşa harcandı27 izlenme
Sedat Peker’in 'FETÖ’nün prenslerinden' dediği kişinin FETÖ soruşturması kapatılmış!58 izlenme
AKP Genel Merkezi'nde alarm zilleri çaldıran anket: İktidara yakın şirket hazırladı36 izlenme
İstanbul’da kırmızı et fiyatlarında 3 ayrı tarife33 izlenme
İnternette erişim engeli rekoru kırıldı! En çok yasağı bakın kim istedi6 izlenme
Kılıçdaroğlu’na saldıran Fatman Başaran’ın sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan gördüğü tablodan korktu: Çok tehlikeli!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: "3 haftadır, Ekrem İmamoğlu'yla görüşemiyorum"
Rus şirket açıkladı: "Doğalgaz fiyatları daha da artabilir"