Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, kampanyayı değerlendirdiği bugünkü yazısında bağış yapan müteahhitlere dikkat çekti. Toker, “Bütçeden ödeme alan müteahhitler Covid19 için yapacakları bağışları vergiden düşebilecek” ifadelerini kullandı.
Toker’in bugünkü yazısında konuya ilişkin verdiği bilgiler şöyle:
“Belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının gerisine düşen kampanya, İçişleri Bakanlığı’nın belediyeleri apar topar durdurma sebebi de tam olarak budur! yine sermaye şirketlerine yarayacak. Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl’ün de anımsattığı gibi ‘Cumhurbaşkanı’nca başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi bağışların tamamı, beyannamede bildirilen vergi matrahından indirilebilecek.’ Yani? Yanisi, köprü, otoyol, tünel, havalimanı, şehir hastanelerini yapıp işleten müteahhitler, bütçeden 18.9 milyar TL garanti, kira ödemeleri alacağı gibi, Covid19 için yapacakları bağışları vergiden düşebilecek.”
Erdoğan’ın marketinde enflasyon yüzde 263!35 izlenme
Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm zorlaması: Evlerin elektrikleri kesildi!52 izlenme
Levent Gültekin'in 'Alevi' yazısı istifa getirdi: "Bu mezhepçi fanatiğin..."59 izlenme
Meclis Başkanı Karaman okullardaki ‘Şeriat Yemini’ için 'özel yaşam' dedi242 izlenme
Akşener'in, Nisan 2022'de Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesine ilişkin "Herkesin aday gösterdiği bir insan reddedilir mi?" dediği ortaya çıktı59 izlenme
Trafik lambasındaki elektrik kaçağı sebep oldu: Su içen köpek akıma kapılarak öldü35 izlenme
En yakın rakip Sudan! Türkiye yıllık enflasyonda Afrika ülkelerinin hepsini solladı33 izlenme
İstanbul metrosunda bir genç, ayakkabısını çıkararak oturan medeniyetten uzak mahlukata unutamayacağı bir ders verdi!58 izlenme