Belediyelerin mali yapısındaki bozulma ve personel giderleri nedeniyle borç batağında olduğu iddiasındaki AKP, "reform" adını verdiği yeni kıskaç hamlesi için yeni bir düzenlemeye gidiyor. Erdoğan'ın "silkeleyin" talimatını akıllara getiren çalışma ile "belediyelerde daha sıkı denetim" dönemi başlayacak.
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, AKP tarafından hazırlanan yerel yönetimler yasa taslağında belediyelerin mali ve idari yapılarına yönelik kapsamlı değişiklikler öngörülüyor.

Taslakta, personel giderlerinin bütçenin yüzde 3040’ını geçmemesi için yeni önlemler alınması, ihale süreçlerinde 'şeffaflığın' artırılması ve merkezi yönetim ile belediyeler arasındaki yetki çatışmalarının giderilmesinin amaçlandığı iddia ediliyor. Ayrıca büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasındaki yetki paylaşımının yeniden düzenlenmesi ve SGK primlerinin doğrudan kaynaktan kesilmesi de gündemde.
Taslağa göre, AKP'nin 'görevini yerine getirmediği'ne karar verdiği belediyelerde kaynakların hangi projeye aktarılacağı, borçların hangi vadede ve hangi sırayla ödeneceğine merkezi yönetim karar verecek. 
Düzenleme kapsamında, oluşabilecek kamu zararlarının ilgili yöneticilere rücu ettirilmesi yer alıyor. Yani bir belediyede herhangi bir proje nedeniyle kamu zararı oluşursa, ortaya çıkacak borç belediye başkanının olacak...
Esenyurt'ta bunu da gördük! Kayyum 'seçilmiş başkan' gibi eşantiyon dağıtıyor!16 izlenme
Erken seçimden Sedat Peker'e, Kanal İstanbul'dan başkanlık sistemine son anket sonuçları: En yüksek oy kaybı, halk seçim istiyor!5966 izlenme
Sinan Ateş’in annesi sordu: "Oğlumu emirleri yerine getirmediği için mi öldürdüler?"30 izlenme
HÜDA PAR'lı Faruk Dinç, Kemalizm’e saldırmaya devam ediyor: “Bu ülkede neredeyse Kemalizm’den darbe yemeyen kalmadı. Kadınların eğitim hakkını da alan yine bu zihniyettir”23 izlenme
Gözaltındaki belediye başkanı isyan etti: "Balya balya dolar görüntüsü bize ait değil arşiv görüntüsü"19 izlenme
İstanbul'da doğalgaz aranacak: Bazı araziler için el koyma kararı alındı15 izlenme
İstanbul'da deprem paniği! Vatandaşlar korkudan sokağa döküldü31 izlenme
Ünlü iş adamı Mbariz Mansimov Gurbanoğlu FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı!127 izlenme
Dolar kurunda deprem yaratabilir: Merkez Bankası'ndan bankalara yeni talimat
TSK'da 'Din Subaylığı' törenle başladı! ‘Din İşleri Subaylığı’ için açılan kadrolardan ilk atamalar yapıldı!
MHP'li belediye başkanının kardeşi, devletten yurt teşviki aldı binayı 5 yıldızlı otele çevirdi!
Kemal Özkiraz, MHP'li Yönter'in hakaret ve tehditlerini açıkladı! '1,5 yaşındaki kızıma tecavüz tehdidinde bulundu! Pedofili davası açacağım, MHP Genel Merkezi önüne gidip...'