Topkapı’da yaklaşık 140 bin metrekare arazi üzerine kurulu olan, eski nakliyeciler site arazisini 2014 yılında satın alan, Suudi Arabistanlı Al Qemam Holding’in Türkiye’deki kolu Akzirve Gayrimenkul firması, satış ofisi için plan değişikliği talep etti. Devasa arazi içinde yapacak bir başka yer bulamayan firma, “Akzirve Satış Ofisi’ni”, Zeytinburnu Belediyesi’nin imar planlarında yeşil alan olarak yer alan arazi üzerine yaptı.
Cumhuriyet'in aktardığına göre, yeşil alan ve yol yok edilerek yapılan ofis inşaatı geçen yıl yapılmasına karşın, plan değişikliği yeni hazırlandı. Yeşil alan ve kavşak yolunu yok eden satış ofisi binasını yasal duruma kavuşturmak için hazırlanan plan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından dün “re’sen” onaylandı.
Yeşil alana yapılan inşaat için hazırlanan plan değişikliği teklifinde konu şöyle açıkladı:
“Hazırlanan plan değişikliği teklifi ile meri planda pasif yeşil alanda olan tescil harici alanın bir kısmının bölge ihtiyaçları da dikkate alınarak İdari Hizmet Alanı olarak düzenlenmiştir. Bu doğrultuda İdari Hizmet Alını olarak teklif edilen alanda parselinin oluşturulması, oluşan parselin Maliye Hazinesi adına tescilinin yapılması, halihazır durumda parsel üzerinde yer alan ve satış ofisi olarak kullanılması planlanan yapının kamu kullanımı adına devrinin yapılması planlanmaktadır.”
İTİRAZ GELMEZSE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ KESİNLEŞECEK
Bakanlığın “re’sen” onayladığı plan değişikliği bir ay süreyle askıya çıktı. Plan değişikliğine itirazı olanlar bu bir aylık süre içinde itiraz edebilecek. İtiraz gelmez ise plan değişikliği kesinleşmiş olacak.
Zehra Kınık’ın karıştığı kazada yeni skandal: Rapora göre Batın kendini yere atmış!77 izlenme
CHP'li Karabat milyarlık rant sistemini deşifre etti!61 izlenme
CHP'li Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'a saldırı!52 izlenme
CHP milletvekili açıkladı: Erdoğan neden Atatürk'ün adını andı?118 izlenme
Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ'a dava açacağını duyuran Akşener'e ilk yanıt: "Memnun oldum"24 izlenme
Tecavüzcüsüyle Zorla Evlendirilen Kadının Evinde Tarikat Mahkemesi Kurulmuş!42 izlenme
Köylü dere suyuna para ödeyecek! Hayaldi, gerçek oldu!345 izlenme
Dolandırıcılıktan ceza yedi 13 milyar liralık ihale aldı37 izlenme
HKP'den Erdoğan’ın ruh sağlığının tespiti için Türkiye Psikiyatri Derneği’ne başvuru!
Mansur Yavaş soruşturmasına 'ücretsiz çorba' eklenmesine Ankaralı vatandaştan tepki: "Melih Gökçek ile ilgili soruşturma açsınlar. Önce millet onları görsün"
Eski AKP’li vekil, neredeyse adının geçtiği her haberi erişime engelletti
Bu kadarına da pes! İzmir'de AKP'li belediye deprem için gelen yardımları stoklayıp ramazan kolisi olarak dağıttı!