Olay, 12 Ekim tarihinde gece saatlerinde İlkadım ilçesinde meydana geldi. Sokak arasında iki grup arasında bilinmeyen nedenle kavga çıktı. İhbar üzerine adrese mahalle bekçileri yönlendirildi. Bu sırada yoldan geçen Atakan Bayar da kavga eden gençleri ayırmak isterken, gelen bekçilerden biriyle tartışmaya başladı. Kısa süreli tartışmanın ardından Atakan Bayar, yaya olarak bölgeden uzaklaştı.
İddiaya göre 3 mahalle bekçisi, Bayar'ın peşinden giderek olay yerine geri getirdi. Kavga ile alakası olmadığını söyleyen Bayar, çıkan tartışmada ters kelepçe takılarak yere yatırıldı. Biber gazı sıkılan Bayar, fenalık geçirdi. Ambulansla Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bayar'ın yüz, boyun ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmada kavga olayı ile ilgisi bulunmadığı belirlenen Bayar, serbest bırakıldı.

Olayın ardından evli ve 3 çocuk babası Bayar, bekçilerden şikayetçi oldu. 3 bekçi hakkında idari soruşturma açıldı. Kavga anları ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
CHP'li Yavuzyılmaz açıkladı: "İSKİ, İstanbullu’ya temiz su temin ettiği Sazlıdere Barajı için her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı’na '1 Milyon 536 Bin Dolar' ödeme yapıyor"
Gizli yazışmalar ABD arşivinde bulundu: İşte 'kontrgerilla'nın kuruluş belgesi!
Furkan Torlak'tan 'Kütüphane' itirafı: Mehmet Akif Ersoy mekâna böyle götürmüş
63 yaşındaki vatandaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı !
Tunceli’de PKK’nın ‘yüzme havuzlu’ sığınağı tespit edildi!
Kayseri'de 'Açım' diye haykıran vatandaş Cumhuriyet Meydanı’nda kendini kesti!
Rusya, Harkov ve doğusundaki Kramatorsk kentlerinde kamu ve üniversite binalarını vurdu, ölü ve yaralılar var!
CHP'den doğal gaz akışının kesilmesine ilişkin korkutan uyarı! "Elektrik kesintilerini gündeme getirecektir"
Ülkeyi ne hale getirdiler! Interpol'ün aradığı uyuşturucu tacirleri yine İstanbul'da yakalandı!
Seçim güvenliğine ilişkin endişeler sürerken SADAT Başkanı’ndan skandal paylaşım!
AKP'li vekil Cuma İçten itiraf ediyor 'Bank Asya yönetiminde olanlar, şimdi Halk bankası yönetiminde !'
‘Turpun büyüğü’ heybeden çıktı: Muayene ücretlerine %500 zam
Erdoğan'ın karşısında aday olarak İmamoğlu, Yavaş, Akşener, Babacan çıkarsa ne kadar oy alır? İşte çarpıcı anketten çıkan sürpriz sonuç!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın metro inşaatında maaşını alamayan işçiler vincin tepesine çıkıp eylem yaptı!