CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Ankara'nın Sincan ilçesinde bazı polis memurlarının bilgisi ve iradesi dışında AKP’ye üye yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.
CHP Aydın Milletvekili Tezcan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
Tezcan önergesinde "Ankara Sincan’da, bazı polis memurlarının bilgisi ve iradesi dışında AKP’ye üye yapıldığı ortaya çıkmıştır. EDevlet üzerinden yapılan siyasi parti üyeliği sorgulamalarında ortaya çıkan bu durum ilgili polis memurlarının hiçbir başvuru veya onayı olmaksızın iradesi dışında gerçekleşmiştir" ifadelerini kullanarak, polis memurlarının bilgisi ve rızası dışında üyelik işlemlerinin nasıl gerçekleştiğini sordu.
Bülent Tezcan Bakan Yerlikaya'ya, "İradesi dışında polis memurlarını üye yapan kişilerin tespitine ilişkin bir çalışma var mıdır? Bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? EDevlet sistemi üzerinden başka kamu görevlilerinin de bilgisi dışında siyasi parti üyeliğine kaydedildiğine yönelik benzer bir durum var mıdır?" sorularını yöneltti.
Sözcü
Kızılay deprem bölgesine koşan eczacılara da çadır satmış!46 izlenme
Depremzedeler Hiçbir Uzvunu Kaybetmesin Diye Uğraşıyor33 izlenme
kurumsal müşterilere yönelik çok farklı çözümler hayata geçirileceği haberi verildi31 izlenme
Bu kış sadece faturalar üşütmeyecek!39 izlenme
Yabancıdan Türkiye'de rekor gelir7 izlenme
AKP'deki İzmir krizinin altından 'tefecilik' çıktı! Köylüler 'tarlamıza çöktüler' deyip savcılığa koştu10 izlenme
MHP'den devralınan belediye, makam koltuklarına kadar haciz batağında!84 izlenme
Sınır ötesi operasyonları yöneten emekli komutanlar konuştu: "Asker terörle mücadele ediyorsa hareketli olacak"33 izlenme
Yabancılara gayrimenkul satışından elde edilen para belli oldu: Rekor satış!
İki ay önce "Ben olduğum sürece faiz artmayacak" diyen Erdoğan'ın 'Nas'ı suya düştü! Peki 2 yıldır Türk halkı neden fakirleştirildi?
Dünya savaş, Türkiye ayçiçeği yağı krizini konuşuyor: Peki AKP iktidarı ne yapıyor?
Seçime iki ay kala büyük skandal: Depremde yıkılan binaya Suriyeli seçmenler kaydedilmiş!