CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Ankara'nın Sincan ilçesinde bazı polis memurlarının bilgisi ve iradesi dışında AKP’ye üye yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.
CHP Aydın Milletvekili Tezcan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
Tezcan önergesinde "Ankara Sincan’da, bazı polis memurlarının bilgisi ve iradesi dışında AKP’ye üye yapıldığı ortaya çıkmıştır. EDevlet üzerinden yapılan siyasi parti üyeliği sorgulamalarında ortaya çıkan bu durum ilgili polis memurlarının hiçbir başvuru veya onayı olmaksızın iradesi dışında gerçekleşmiştir" ifadelerini kullanarak, polis memurlarının bilgisi ve rızası dışında üyelik işlemlerinin nasıl gerçekleştiğini sordu.
Bülent Tezcan Bakan Yerlikaya'ya, "İradesi dışında polis memurlarını üye yapan kişilerin tespitine ilişkin bir çalışma var mıdır? Bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? EDevlet sistemi üzerinden başka kamu görevlilerinin de bilgisi dışında siyasi parti üyeliğine kaydedildiğine yönelik benzer bir durum var mıdır?" sorularını yöneltti.
Sözcü
İsrail açıkladı: Hamas'ın saldırılarını yöneten komutan öldürüldü44 izlenme
Ece Üner'den dikkat çeken 'Cumhuriyet' ve 'halk iradesi' yorumu: "Bayrampaşa'da halk iradesi ne oldu?"21 izlenme
İmamoğlu hücresinden seslendi: "Türkiye modelimizi inşa etme zamanı"28 izlenme
Ordu'da, sokağa çıkma yasağını aştı diye vatandaşı kelepçelemek istediler!85 izlenme
Vatandaşın geçim derdi anket sonucuyla ortaya çıktı! ‘Et tüketmeyi bıraktım, öğünleri azalttım’50 izlenme
Rus füzelerinin hedef aldığı ve Ukrayna`nın batısı ile doğusu arasındaki en stratejik noktalardan biri olan Jitomir hayalet kente döndü!81 izlenme
Yumurta fiyatları durdurulamıyor! Kuş gribi iddiaları sonrası koli fiyatları uçtu41 izlenme
İsrafa tam gaz devam! Milli Eğitim Bakanlığı, günlük 2 bin 160 TL'den 4 araba kiraladı!92 izlenme
Yaşar Nuri Öztürk, zamanında Diyanet için bakın neler söylemişti !
Eskişehir katilinin, AKP'li vekil Metin Külünk'le irtibatı ortaya çıktı !
Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikâyette bulunmuştu: "Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum"
Mansur Yavaş'ın borçlanma talebine karşı çıkan AKP'li başkandan borçlanma rekoru!