Mali kriz içindeki belediyenin borçlanma teklifinin AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedilmesini değerlendiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu tavır aslında bize karşı değil, Adana halkına karşı yapılmış bir tavırdır. Bizi çalıştırmamaya, belediyeyi tıkamaya yöneliktir. Bu borçların çoğu zaten Hüseyin Sözlü döneminden kalan işçi alacakları, konulan temlikler, taahhütler ve alınan kredilerin ödemesini kapsıyordu. Çünkü geçmişteki taahhütler bizi de kapsıyor” dedi.
İŞÇİ MAAŞLARI YARIM ÖDENEBİLECEK
Oylama sonrası yönetimi başkan vekiline devrederek meclisi terk eden Zeydan Karalar, borçlanma talebinin reddedilmesi nedeniyle yaklaşan Kurban Bayramı öncesi işçi maaşlarının ancak yarısının ödenebileceğini de kaydederek, “Durumu Adana halkı değerlendirecektir” diye konuştu.
Karalar, “Yapılan borçlanma bizim borcumuz değil Hüseyin Sözlü'nün taahhüt ettiği temlik, taahhüt ve alınan kredilerin ödemeleri ve işçi alacakları. Bu tavır net biçimde bizi çalıştırmamaya yönelik bir tavırdır. Bir önceki dönemin taahhüdü bizi de bağlar biz onları ödemeye çalışıyoruz. Bizi çalıştırmaya değil belediyeyi tıkamaya yönelik bir tavırdır, bunun takdirini halk yapacaktır” dedi.
Saray ödeneğinin iki katını harcadı!113 izlenme
İran ile olan sınır kapıları kapatıldı, uçuşlar durduruldu85 izlenme
Akit bardağı taşırdı! CHP harekete geçiyor15 izlenme
Konut Satış Rakamları Belli Oldu36 izlenme
AKP'li başkana 7 milyonluk ihale!227 izlenme
Yeni 31 Mart tartışması: Polisler ve askerler 2 oy birden mi kullanacak?516 izlenme
Hüsnü Mahalli: Putin’in ‘yüzyıllık planlamasıyla’ Rus dönemi başlıyor323 izlenme
Ayvatoğlu’na 20 yıl hapis istemi43 izlenme
AKP Kurucuları da kaygılı "AKP devlet aklını yok etti!"
BioNTech aşısı Delta varyantına karşı etkili mi? Uğur Şahin açıkladı
Zafer Arapkirli sansürü protesto etti! "Onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok?"
Şahan Gökbakar doğal gaza gelen zamla müjde vererek dalga geçti