Adı AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un, “Türkiye’nin en yüksek kulesi” olacak dediği Cumhuriyet Kulesi 20 yıldır bitmedi ve israfın sembolü oldu.
2021 yılında bitirilmesi planlanan ancak Aralık 2023 itibarıyla hala tamamlanmayan kulenin maliyeti 355 milyon TL’yi aştı.
18 Temmuz 2003 tarihinde temeli atılan Cumhuriyet Kulesi, aradan geçen 20 yıla karşın bitmedi. İçinde mağazalar, restoran, kafeler, seyir terası, nikah ve sergi salonu olacak kule için AKP’li Keçiören Belediyesi ilk ihaleyi 2 Ekim 2019’da yaptı ve 137 bin TL harcandı.
İkinci ihale de kulenin statik, elektrik ve mekanik uygulamaları için yapıldı. Kasım 2019’da 298 bin TL daha ödendi.

6 Mayıs 2020’de kulenin inşası için 59 milyon 753 bin TL daha harcandı. Kule bitmedi ve Ocak 2023’te ikmal ihalesi düzenlendi. 295 milyon 465 bin 679 TL’lik sözleşme yapıldı.
Cumhuriyet Kulesi için toplamda dört ayrı ihale düzenlenirken, maliyeti 355 milyon 653 bin 679 TL’ye çıktı. Kulenin 29 Ekim’de açılması planlanıyordu ancak yine tamamlanamadı.
Kule, başlangıçta öngörülen maliyetinin 6 katına çıktı adı da ‘’İsraf kulesi’ olarak kaldı. Kulenin ne zaman açılacağı bilinmiyor.
Sözcü
FETÖ sanığı eski rektör döneminde üniversiteye 1991 akademisyen alınmış477 izlenme
İsviçre'de 20 Frank'a doya doya alışveriş yapan gurbetçi56 izlenme
Emekliye memura yok, vakıf deyince para çok! Erdoğan 6 milyar 774 milyon liraya onay verdi35 izlenme
Garibanın evi polis eşliğinde yıkılıyor, mahkemenin 'durdurma' kararına rağmen zenginin inşaatı hızla sürüyor!47 izlenme
Ata’nın mirası ayağa kaldırıldı!57 izlenme
Halk geçim derdinde bunların aklı başka işlerde! Ömer Aktaşöz adlı cübbeli bir kişi, Erdoğan'a büyü yapılabileceğini iddia etti313 izlenme
Prof. Dr. Ziya Mocan: Çapa Tıp Fakültesi’nden hayatını kaybeden 3 profesör var!308 izlenme
Atatürk düşmanlarının okullarda ne işi var ?277 izlenme
AKP'liler MHP'li başkanı şikâyet etti! İddialar vahim
Belgeyi paylaşarak "kimlerin parmağı varsa onları rezil ederim" demişti, AKP’li belediyeye eleman alım işlemi genel merkez tarafından iptal edildi
The Economist: Türkiye'de enflasyon yüzde 50'yi bulacak!
Yılmaz Özdil: Sedat Peker bu konuda kesinlikle haklı!