Türkiye’de çok sayıda banka, kredi kartlarından nakit avans çekilmesini durdurması kararı gündeme bomba düşmüştü.
Uygulamaya konan kararın yankıları sürerken bu kez de Garanti Bankası’nın ticari kartlarla ilgili aldığı karar şok etkisi yarattı.
TİCARİ KARTLARA TAKSİT SEÇENEĞİNE KISITLAMA GETİRİLDİ
Garanti Bankası’nın müşterilerine gönderilen bilgilendirme mesajında ticari kartlara getirilen sınırlandırmalar şu ifadelerle aktarıldı:
“Değerli Üye İşyerimiz, Garanti BBVA POS uygulamaları üzerinden Ticari Kartlarla taksit seçeneği, geçici bir sure en fazla 3 taksit ve 5.000 TL ile sınırlandırılmıştı. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.”
Garanti Bankası’nın web sitesinde “Ticari Kartlara Taksit Uygulamaları Garanti BBVA Ticari Kartlar” bağlantısına ise an itibariyle ulaşılamıyor.

TİCARİ KART NEDİR
Ticari kartlar şirketlere özel tasarlanmış kredi kartlarına verilen genel isimdir. Ticari kredi kartları iş seyahatlerinde, akaryakıt alımlarında, konaklama gibi ve benzeri ticari harcamalarda kullanıldığı gibi mal ve hizmet alımları da dahil, tüm ticari satın almalarda kullanılabilmektedir.
NAKİT AVANS DA KALDIRILMIŞTI
Dünya Gazetesi'nde Hamide Hangül'ün haberine göre, Merkez Bankası, 16 Mayıs’ta yayımladığı yeni regülasyonla ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirmişti. Bu kapsamda Merkez Bankası, kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırmıştı.
Bankacılık kaynakları, “Tüketiciler bu nakit avansla ihtiyacını karşılıyordu. Kredi kartından nakit avans çekiyordu. 1,36 faiz oranıyla. Menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” dedi.
Sektör temsilcileri, bir ay öncesinde herkesin faiz oranı düşük olduğu için yüzde 1,36’dan kredi kartından nakit avans kullandığını belirterek, söz konusu durumun bankaların zararına bir durum olduğuna işaret etti. Bankacılık sektörüne göre, talep enflasyonu kısılmaya çalışılıyor.
Yeniçağ
Turpun büyüğü Manisa’da mı?19 izlenme
12 Eylül darbesinin üzerinden 42 yıl geçti33 izlenme
Erdoğan söz vermişti: Bakanlığın sitesinde var, gerçekte yok!30 izlenme
Tayfun Kahraman yapay zekâ ile seslendi: "İzlediğiniz bu görüntü Silivri Cezaevi'ne ait değil. Zaten ben de aradan geçen 4 yılın ardından artık buradaki gibi görünmüyorum"17 izlenme
Sedat Peker'in yayınlattığı iddia edilen müstehcen görüntüler sonrası Levent Kırca'nın skeci izlenme rekoru kırıyor!135 izlenme
Güler misin ağlar mısın? "Ağzımda diş yok, evim kira ama Erdoğan'dan Allah razı olsun"45 izlenme
Kapanan şirket sayısı iki katına çıktı!108 izlenme
'Yasak aşk' iddialarıyla gündeme gelen AKP'li belediye başkanı partisinden istifa etti11 izlenme
Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti: KYK faizleri silindi!
Cemal Enginyurt'tan çok sert tepki! "Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyen Teğmenleri ihraç etmeye kalkmak ihanettir. Gün gelecek bu ihanetin bedelini ödeyeceksiniz"
Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nde yeni skandallar! Barış Yarkadaş, usulsüzlükleri canlı yayında ifşa etti
Erdoğan'dan mağduriyet itirafı! "Cezaevi süreci olmasa biz bugünlere gelemezdik"