Balıkesir Sındırgı'da 6.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi

10 izlenme 27 Ekim 2025
Reklamlar

Merkez üssü Balıkesir Sındırgı olan şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir ve Kocaeli'de hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu depreme ilişkin bir bilgilendirme mesajı paylaştı.


Balıkesir'de, akşam 22.48'de merkez üssü Sındırgı olan 6.1 büyüklüğünde ve 5.99 kilometre derinlikte bir deprem meydana geldi.

Deprem, İstanbulİzmir, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir ve Kocaeli'de hissedildi.

Depremin öncesinde Iphone kullanıcılarına Balıkesir'de deprem beklendiği şeklinde bildirim geldi.

İKİNCİ DEPREM 4.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE

AFAD, 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu açıkladı.

AFAD BÜYÜKLÜĞÜNÜ AÇIKLADI

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir bilgilendirme mesajı paylaştı.

Yerlikaya şunları yazdı:

"Balıkesir Sındırgı’da 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başlamıştır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

AFAD UYARDI!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Balıkesir Sındırgı'da 6.1 derinlikte olan ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedilen deprem sonrasında açıklamada bulundu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem sonrasında bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiği uyarısı yapılarak, "Riskli yerlerde bulunmayın. İletişiminizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden sürdürün. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin" denildi.

Kaynak:Halk TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlaçları zamdan sonra bir de 'yokuluk' vurdu: Eczaneye giden ilaç bulamıyor! İki gelinine de yıllarca tecavüz etmiş! Her satırı iğrenç… Kâbe'yi siyasete alet ettiler ! 'Kâfirlere karşı, evet diyoruz Ya Rabbi' AKP’nin adayı Turgut Altınok bu sefer iki yıldır uygulanan ‘Kantin Kart’ı vaat etti