Öğrencilerin kampanyaya katılabilmek için çekecekleri videoları 10 Ağustos’a kadar Twitter üzerinden paylaşmaları istenirken kampta kız ve erkek öğrencilerin yan yana gelemeyeceği öğrenildi.
MEB tarafından lise öğrencilerinin tatilde okuma alışkanlıklarının sürdürülmesi, aralarındaki etkileşim ve bilgi paylaşımının artırılması iddiasıyla başlatılan kampanya ile lise öğrencilerinden 10 kişilik kitap okuma kulübü kurmaları, Türk ve dünya edebiyatından iki kitabı birlikte okumaları da istendi.
Kampanyayı değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkan Feray Aytekin Aydoğan, MEB’in öğrencileri harem selamlık kampalara yollayamasını, “gerici bir uygulama” olarak değerlendirdi. Cinsiyetçi yaklaşımları kabul etmediklerini ifade eden Aydoğan, “Kitap okuma, ücretsiz kamp, tatil vurgusuyla yapılmaya çalışılan örgütlü karanlığın perdelenmeye çalışılmasıdır. Öğrencilerimizi kız, erkek diye ayıran kamplar gericiliktir, cinsiyetçiliktir. Yapılan insan hakları ve çocuk hakları ihlalidir” dedi.
***
Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan, MEB’in laik ve bilimsel eğitimi tamamen ortadan kaldırmaya çalıştığını vurgulayarak şu değerlendirmeleri yaptı:
“Ziya Selçuk’un konuşmalarını dinleyenler, paylaşımlarını okuyanlar laik bir ülkede yaşadığımız algısını edinebilir ancak Selçuk, göreve başladığı günden bu yana eğitimde kamusallık ve bilimsellikten yana elimizde kalan kırıntıları da hızla yok ediliyor. Karma eğitimin ortaöğretim kurumlarında kaldırılması, Ensar ve Hizmet Vakfı protokollerine karşı kazandığımız davalar yok sayılarak okul öncesinden itibaren protokollere hız verilmesi, zorunlu imam hatipleştirme politikalarının hızlandırılması bu durumun örnekleri arasında yer alıyor.”
https://www.birgun.net/haberdetay/bakanliktanharemselamlikkampodulu.html
Akbelen’de bilirkişi incelemesinde ilginç görüntü: Katlettikleri ağaçların gölgesine sığındılar!54 izlenme
Mansur Yavaş müjdeyi verdi: Protokol imzalandı, yeni evlenecek çiftlere SMA taraması ücretsiz olacak!76 izlenme
Antalya'da yangın! Alevler önce lüks teknelere sonra ormana sıçradı29 izlenme
Bakan Özer, atama bekleyen öğretmenin verdiği çiçeği teslim almadı! Tepkisi tartışmalara yol açtı.25 izlenme
Ayhan Bora Kaplan hakkında yeni gelişme: Değiştirildi...120 izlenme
İlaç sektöründe korkutan rakam: 100’e yakın ilaç Türkiye pazarından çekildi!87 izlenme
İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın eşi Gazal Bahtiyar'dan büyük iddia: "Ali Rıza Güran bize para teklif etti"30 izlenme
Niğde'de kahve içenleri protesto eden kişi kendisine müdahale eden polise tokat attı39 izlenme
Kılıçdaroğlu'na 'Bürokratları tehdit etti' diyen Erdoğan'ın arşivden çok konuşulacak bir videosu çıktı!
ABD’li senatörler: Türkiye’ye kredi verilmesine karşı çıkın
Bakan bacanağı imam, çalıştığı hastaneye müdür yardımcısı oldu!
Filistin-İsrail savaşı: Hamas ve Netanyahu’dan çok sert ifadeler… O ülkeye işaret etti