Öğrencilerin kampanyaya katılabilmek için çekecekleri videoları 10 Ağustos’a kadar Twitter üzerinden paylaşmaları istenirken kampta kız ve erkek öğrencilerin yan yana gelemeyeceği öğrenildi.
MEB tarafından lise öğrencilerinin tatilde okuma alışkanlıklarının sürdürülmesi, aralarındaki etkileşim ve bilgi paylaşımının artırılması iddiasıyla başlatılan kampanya ile lise öğrencilerinden 10 kişilik kitap okuma kulübü kurmaları, Türk ve dünya edebiyatından iki kitabı birlikte okumaları da istendi.
Kampanyayı değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkan Feray Aytekin Aydoğan, MEB’in öğrencileri harem selamlık kampalara yollayamasını, “gerici bir uygulama” olarak değerlendirdi. Cinsiyetçi yaklaşımları kabul etmediklerini ifade eden Aydoğan, “Kitap okuma, ücretsiz kamp, tatil vurgusuyla yapılmaya çalışılan örgütlü karanlığın perdelenmeye çalışılmasıdır. Öğrencilerimizi kız, erkek diye ayıran kamplar gericiliktir, cinsiyetçiliktir. Yapılan insan hakları ve çocuk hakları ihlalidir” dedi.
***
Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan, MEB’in laik ve bilimsel eğitimi tamamen ortadan kaldırmaya çalıştığını vurgulayarak şu değerlendirmeleri yaptı:
“Ziya Selçuk’un konuşmalarını dinleyenler, paylaşımlarını okuyanlar laik bir ülkede yaşadığımız algısını edinebilir ancak Selçuk, göreve başladığı günden bu yana eğitimde kamusallık ve bilimsellikten yana elimizde kalan kırıntıları da hızla yok ediliyor. Karma eğitimin ortaöğretim kurumlarında kaldırılması, Ensar ve Hizmet Vakfı protokollerine karşı kazandığımız davalar yok sayılarak okul öncesinden itibaren protokollere hız verilmesi, zorunlu imam hatipleştirme politikalarının hızlandırılması bu durumun örnekleri arasında yer alıyor.”
https://www.birgun.net/haberdetay/bakanliktanharemselamlikkampodulu.html
Bir bu eksikti! 300 genci ailelerinden koparan Mustafa Çabuk'un yeni videosu sosyal medyada gündem oldu: 'Halifemiz geliyor'50 izlenme
Olmaz bu Katar!20 izlenme
ABD'den Türkiye'ye bir yaptırım tehdidi daha153 izlenme
İşte Kızılay eliyle Manhattan’da yükselen süper lüks öğrenci yurdu!157 izlenme
Aşık Veysel'in heykeline saldırı! Sazını kırdılar39 izlenme
Böyle olur 'şahsım devleti'nin kaymakamı!113 izlenme
'Nisa bebek'ten acı haber80 izlenme
Suriyeli kaçak göçmen 80 santimlik bıçakla yakalandı: Çocuğa nitelikli cinsel istismardan arandığı ortaya çıktı!46 izlenme