Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Ankara Kızılcahamam'daki bir otelde, Hizmetİş Sendikası 14. Genel Kuruluna katıldı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun gündemlerinde olduğunu belirten Soysal, bir taraftan devletin çıkarlarını diğer taraftan ise işçi ve işverenleri düşünerek çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
"TEKNİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"
EYT düzenlemesi konusunda teknik çalışmaların devam ettiğini bildiren Soysal, şunları kaydetti:
"İşin teknik detaylarına vakıf olmadan yapılacak eleştiriler gerçekçi ve yapıcı olmayacaktır. Yaş şartı olmadığında emekli olabileceklerin sayısı 1,6 milyon civarında. Bu sayı daha artacaktır. Bu nedenle emeklilerimizin hem kamu bütçesine hem de işverene getireceği ilave yükü doğru hesaplamak ve buna göre aksiyon almak durumundayız. Bakanlık olarak hedefimiz, yıl bitmeden çalışmalarımızı tamamlamak, Meclis'e sunmak yönünde. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu yönde açıklamaları oldu. Öyle inanıyorum ki bir ay sonra biz artık EYT sorununu konuşmayı bırakmış olacağız."
Yeniçağ
Prof. Demirtaş, 'paralı troller, kaçacak delik arayacak' dedi, Hilal Kaplan üzerine alındı!218 izlenme
Sarıyer'de bir okulda kadın öğretmene yumruk atan veliye 4 bin 40 lira para cezası verildi!21 izlenme
Giderayak memleketin değerlerini satıyorlar!175 izlenme
Dr. Serdar Savaş'tan bomba sözler ! 'Türkiye’de açıklanan rakamlar, gerçek ölüm rakamlarının kesinlikle altında !'176 izlenme
Okullarda tartışma yaratan ÇEDES uygulamalarına her geçen gün yeni bir skandal ekleniyor: Nereye gidiyoruz?31 izlenme
Ekonomik kriz girdabı fabrikaları yuttu! 2 bin 300 fabrika kepenk indirdi9 izlenme
Milyonlarca araç sahibi dikkat! Yeni yılda büyük zam geliyor!79 izlenme
Sessiz istila değil gümbür gümbür istila! İstanbul Fatih’te mağazalar ve dükkânlar Arapça tabelalarla dolu!39 izlenme