Mülakat Mağduru Öğretmenler Platformu ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası çatısı altında toplanan öğretmenlerin haklarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları açlık grevi 12. gününde devam ediyor.
İstanbul ve Ankara’daki eylemlerde polisin sert müdahalesiyle karşılaşan öğretmenlerle ilgili bugüne kadar sessizliğini koruyan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilk kez Koza TV’ye açıklamalarda bulundu.
Öğretmenlerin bakanlığa herhangi bir şikayette bulunmadığını belirten Tekin, “Keşke açlık grevi yapmadan önce şikayetlerini gelip Bakanlığa söyleseydiler. Hukuk devletinde önce, bir suç işleyen yapı, hukuksuz işlem yapan bir yer varsa; önce gelinir, idari işlem için itiraz edilir. Ondan sonra bu tür şeylere tevessül edilir. Bakanlığımıza ulaşmış, çalıştıkları okullarla ilgili herhangi bir şikayet yok. Şikayet yoksa kim tedbir alacak? Hukuk devleti böyle bir devlettir” ifadelerini kullandı.
Tekin'in açıklamalarının ardından öğretmenler şikayet dilekçeleriyle Millî Eğitim Bakanlığı'na yürümeye başladı. Yıllardır Bakanlığa bağlı çok sayıda kuruma konuya ilişkin şikayetlerini ilettiklerini ifade eden öğretmenler her seferinde "Kanıt bulamadık" şeklinde yanıt aldıklarını vurguladı.
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın X hesabından yapılan paylaşımda, "Sayın Yusuf Tekin, bizim bakanlığa ilettiğimiz şikayet dilekçelerini ve her hafta eğitim kurumları ile ilgili karakolda, adliyede verdiğimiz ifade dosyalarını Ankara'ya taşımak için tır yetmez. Fethullah Güner'e danışabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

Sözcü
RTE'nin, parasını halkın ödediği şatafatlı Cuma namazı konvoyu !551 izlenme
İğneden ipliğe zam yağacak!232 izlenme
Şansın böylesi: 'Deprem konutu kurası'nda Menzil şeyhlerinin tamamına ev çıktı!45 izlenme
Sağlık verileri: Bir yılda 15 milyon MR, 17 milyon tomografi çekildi36 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 7.666 yeni vaka tespit edilirken, 38 kişi hayatını kaybetti, 5.490 kişi de sağlığına kavuştu!51 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Odessa kentine füze saldırısı düzenledi, 5 ölü!49 izlenme
Diyanet: "Fiyatları tayin eden Allah’tır"55 izlenme
İBB sorunlu inşaata izin verdi ama tek şartla!160 izlenme
Oğuzhan Uğur’un yeni fragmanı tartışma yarattı, sosyal medya ikiye bölündü!
Aynı FETÖ gibi “tutuklanacaklar listesi” veriliyor!
Dikkat çeken oran! Türkiye’de karantinadaki yerleşimlerdeki her 3 kişiden biri Van’da!
Önce Bebek sonra Manavgat şimdi de Esenyurt'ya bir kadın çırılçıplak yürüdü!