Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu, telefonla ya da internet üzerinden sorulan soruları yanıtlayarak fetva veriyor. Bazı konularda seçilen sorular ve fetvalar ise internet sitesinde konu başlıklarına göre sürekli şekilde yayımlanıyor. Bu fetvalar, ülke gündeminde yer tutan bir konuyla ilgiliyse kimi zaman da kurulun sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor. Yüksek fiyat artışlarının tartışıldığı süreçte kurulun sosyal medya hesabından 20 Temmuz’da paylaşılan bir fetva ise dikkat çekti.
“Ticarette kâr haddi var mı?” sorusu üzerine verilen fetvada, “İslam dininin, alım satım akitlerinde kesin bir kâr haddi koymadığı, bunu piyasa şartlarına bıraktığı” belirtildi. Ancak fetvada yer verilen bir hadis dikkat çekti. İlgili kısım ve hadis şöyle:
"YETKİSİ VAR"
Öte yandan fetvada, piyasada suiistimaller olduğu, karaborsacıların devreye girerek halkı mağdur ettikleri, özellikle halkın zaruri ihtiyaçları sayılabilecek mallarda aşırı fiyat artışları yaşandığı durumlarda, kamu otoritesinin fiyatlara müdahale etme yetkisinin olduğu vurgulandı.
EPDK’dan elektrik zammı açıklaması103 izlenme
Uyuşturucudan grup sekse hepsi soruldu: Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı10 izlenme
Erdoğan'ın maaşını 'az' bulan AKP'li vatandaş, doların artış sebebini muhteşem tespitleriyle açıkladı!60 izlenme
TMO 48 ton pirinç ithal edecek!81 izlenme
Ümit Özdağ'ın hesabından dikkat çeken paylaşım: "Beni öldürmeden susturamazsınız!"33 izlenme
Sertifika güvenli otel güvensizmiş20 izlenme
AKP mi CHP mi daha çok harcamış? Mansur Yavaş 'Rakamlar yalan söylemez' diyerek paylaştı27 izlenme
RTE inkâr ediyor ama FETÖ elebaşı 'Parti kurmak için Erdoğan yanıma geldi' diyor !2457 izlenme
İngiltere'de üç gün önce cezaevinden firar eden eski terör zanlısı yakalandı
Yeni KHK yayımlandı! İhraçlar ve göreve iadeler var…
Hizbullah tahliyelerinde ‘Eski hale getirme’ formülü: Şehit ailelerinin kararlara itiraz hakkı var
Sağlık Bakanı Koca, corona tablosunu açıkladı: Can kaybı 6.121'e, vaka sayısı da 258.249'a yükseldi!