Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefet milletvekillerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında şaibe iddialarına ilişkin soru önergelerine verdiği yanıtta, bir gözetmen öğretmenin kurallara aykırı olarak soru kitapçığının fotoğrafını çektiğini kabul ederken, olayın “münferit” olduğunu savundu ve muhalefeti “sorumsuzlukla” suçladı. LGS sınavının “doğruluğundan” ve “güvenilirliğinden” emin olduklarını vurgulayan Tekin, sınav iptaline kapıyı kapattı. Tekin, LGS sözel sınavı sorularının WhatsApp’ta paylaşıldığına ilişkin iddialara şu yanıtı verdi:
“Konunun münferit bir durum olduğu, saat 09.30’da başlayıp 10.45’te tamamlanan ilk oturumun soru kitapçığının Bakanlığımıza bağlı bir okulda gözetmen olarak görevli kadrolu bir öğretmen tarafından sınava katılmayan bir öğrencinin soru kitapçığının fotoğrafının çekilmesi ve sonradan oluşturulan belgelerinin dört kişinin dahil olduğu bir mesajlaşma grubunda paylaşılması suretiyle gerçekleştiği anlaşılmıştır. Görüntüler Bakanlığın kullandığı orijinal materyal değildir. Bakanlığımızın bilişim altyapısı, her türlü duruma ilişkin analizleri yapabilecek ve süreçteki herhangi bir anormalliği tespit edebilecek niteliktedir.”
KLAVUZDA UYARI YAZIYOR
MEB’in ‘Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nda, “Sınava katılacak öğrencinin/öğrencilerin sınav salonuna gelmemesi durumunda sınav paketi açılmayacaktır” uyarısı yer alıyor. Tekin, kılavuzda kesin bir dille yazılan bu uyarıya rağmen durumu savundu. Tekin, siyasetçilerin kamuoyunu kasıtlı olarak yanlış bilgilendirdiğini ve bunun sorumsuzluk olduğunu kaydetti. Tekin, “Bu yapılanlar çocuklarımıza çok büyük bir kötülük, öğretmenlerimize de haksızlık olmuştur” dedi.
Nefes
Hoca olduğunu söyleyen şahıstan kadınlara çirkin sözler! 'Epilasyona giden kadın zina yapıyordur'31 izlenme
Baronlar yok, torbacılar yok: Olay İmamoğlu'nun jetine nasıl geldi?14 izlenme
Türk bankalarının Rusya'nın Mir ödeme sisteminden çıkması Putin'i kızdırdı: ABD baskısı yüzünden oldu37 izlenme
İl Milli Eğitim Müdürü'nden Atatürk skandalı!282 izlenme
Antalya Valisi’nden vatandaşa tepki çeken sözler! "Kimliksiz yumurta kafa"190 izlenme
Erdoğan'a yüzde 65 oy aldığı kentte soğuk duş!13 izlenme
Narin'in itirafçısının ağabeyinden ikinci itiraf: Ağabeyinin cinayete nasıl karıştığını anlattı215 izlenme
AKP'ye kapıları kapattı! Yeniden Refah Partisi İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını çıkaracak29 izlenme
İki yıl önce yaptırdığı site yıkılan MÜSİAD'lı müteahhit kayıplara karıştı!
Nagehan Alçı ağzına geleni saydı, eski eşi ROK'u mu hedef aldı? "Adi hırsız, yalancı, dolandırıcı, sülük…"
Ankara'da “Hz. Ali’yi sevmeyiz” diyen öğretmen hakkında karar!
Esad'ın Suriye'den kaçışında yeni detaylar ortaya çıktı! Başbakana son sözleri ne oldu?