Gezi davasından dolayı 2022 yılından bu yana tutuklu olan MS hastası Tayfun Kahraman, kaldığı cezaevinde 2 Ocak tarihinde rahatsızlandığı için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yatırıldı. Hastane yazısında Kahraman’da ‘sol alt ekstremite hipoestezi ve parezi saptandığı’ vurgulandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün AKP'nin grup toplantısından önce sorulan Tayfun Kahraman hakkında açıklamalarda bulundu. Kahraman'ın tedavisinin devam ettiği ve tedavinin ardından hazırlanacak olan sağlık raporunun Adli Tıp'a gönderileceği ve infazın ertelenmesi söz konusu ile bu kararı verecek olanının da Adli Tıp olduğu Bakan Tunç tarafından ifade edildi:
"Tayfun Kahraman, şu anda İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi altında. Tedavisi devam ediyor. Bu tedavi süreci sonrasında hazırlanacak sağlık raporu Adli Tıp Kurumu’na gönderilecektir
İnfaz Kanunu’nun 16’ncı maddesi çerçevesinde infazın ertelenmesi ile ilgili bir durum söz konusu ise bu konuda karar verecek olan Adli Tıp Kurulu.
Bugüne kadar Tayfun Kahraman’ın ceza tehiri anlamında Adli Tıp Kurumu’na bir başvurusu söz konusu olmadı. Şu anda hastanede tedavisi devam ediyor. Tedavi sürecine göre oluşacak rapor, Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Adli Tıp, o rapora göre karar verecek"
Gezi davası kapsamında cezaevinde bulunan Kahraman'ın Avukatı Cansu Çifçi, Kahraman’ın bir bacağında güç kaybı yaşadığını, yürürken zorlandığını ve felç kalma riskinin bulunduğunu açıkladı. Çifçi, tedbiren tahliye talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne yeniden başvuracaklarını belirtti.
Covid affı olarak da bilinen af AKP iktidarı tarafından genişletildi. 11. Yargı Paketi kapsamına dahil edilen genişletmede 31 Temmuz 2023 itibarıyla tutukluların ve aynı tarihte veya daha önce işlenen suçlar nedeniyle hükümlü olanlar serbest kalacak.
Bu af düzenlemesinin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bir affın daha sinyalini verdi.
Yıldız'ın bu açıklamasından sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklama yaptı.
AKP Grubu Toplantısı öncesi konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şunları ifade etti:
Kaynak:ANKA
Bir içki grubuna daha zam geldi22 izlenme
Hasada iki hafta kala ithal buğday ihalesi! 'Bu benim çiftçim umurumda değil demek'51 izlenme
IŞİD baskınlarından ürküten görüntüler: Tüfek, kılıç, balta...19 izlenme
Terör örgütü PKK eteğindeki taşları döktü13 izlenme
Dosyalardan çıkan akıl almaz olay: Epstein'e Kabe örtüsünden parçalar gönderilmiş15 izlenme
İnce’den bağış kampanyası başlatan Erdoğan’a sert tepki!151 izlenme
Şamil Tayyar gemileri yaktı: İmralı sürecini topa tuttu19 izlenme
Toygun Atilla, Sinan Ateş cinayetindeki ‘gizli eli’ açıkladı91 izlenme
Esenyurt Devlet Hastanesi’nde 1 Mayıs çalışması yapan SES üyelerine saldırı
Ünlü anketçiden çarpıcı Erdoğan yorumu! "İmkânsıza yakın..."
Aile Bakanı'nın eşi başrolde: Yunus Emre Vakfı'nda bir skandal daha ortaya çıktı
Satılan şeker fabrikalarında işten çıkarmalar devam ediyor!