Geçtiğimiz yaz Türkiye'de yaşanan ormanları üzerinden Türk Hava Kurumu'na ait çalışmadığı öne sürülen orman söndürme uçaklarıyla ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.
THK uçaklarından 4'ünün çalışabilir durumda olduğu belirtildi.
Yaz aylarında meydana gelen yangınlarda tartışma konusu olan ve Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin “Bu uçaklar hantal, hurda uçamaz, motorları çalışmıyor” dediği Türk Hava Kurumu'na ait yangın uçaklarından 4'ünün çalışabilir durumda olduğu belirlendi. Hatta bu uçakların revizyonu için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile anlaşma sağlandı. THK Kayyum Heyeti Başkanvekili Abdullah Kaya, THK'daki 9 yangın söndürme uçağından 3'ünün büyük bakım ihtiyacı nedeniyle atıl durumda olduğunu 6'sının ise yangınla mücadeleye katılabileceğini açıkladı. Kaya, uçabilir durumdaki 6 uçaktan 4'ü için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile anlaşma sağladıklarını bildirdi. Kaya “TUSAŞ, 4 uçağın revizyon malzemelerinin tedarikini ücretsiz olarak yapıyor. Yangın sezonuna yetişmek üzere 4 uçak hazır olacak. Geri kalan 2 uçak için de 2,5 milyon dolara ihtiyaç var, bunu da karşılarsak 6 uçak da sezona hazır hale gelecek'' dedi.
“VİZONTELE” DEMİŞTİ
Tarım Orman Bakanı Pakdemirli THK'nın uçakları için bugüne kadar hep “uçamaz” demiş ve önceki gün TBMM Plan Bütçe Komisyonunda da “THK'nın elindeki uçaklar yorgun, motorları çalışmıyor. 4 milyon dolara filan olacak iş de değil olsa bile… O uçak full yakıt, 2,5 tondan fazla su atamıyor, ekonomik olması gerekiyor. Ben 10 12 ton su atıyorum bir defada'' demişti. Bakan, yangınlar sırasında da ''Vizontele'de vardı ya, kaputu açıyorlar, motor yok. Güvensiz, binmek isteyenler buyursun binsin'' açıklaması yapmıştı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/bakanpakdemirlininhurdadedigithkucaklarih100125.html
Sigaraya bir zam daha geldi19 izlenme
Reuters'tan Ekrem İmamoğlu analizi: Seçmen onu Erdoğan karşısında tahtta tutmakta kararlı24 izlenme
Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan örnek verdi, sloganları duyan AKP'liler kaçtı29 izlenme
‘İmamlar grev yapabilir, akşam ve sabah namazı fazla mesaiye giriyor!’73 izlenme
ABD’yi karıştıran polis tutuklandı ama öfke dinmedi! Sokaklar savaş alanına döndü72 izlenme
O arazi ranta kapatıldı!101 izlenme
Ayşe Ateş'ten Bahçeli'ye: "Gör eserini, size de bu yakışır!"17 izlenme
Tasarruf da yatırım yükü de yurttaşın sırtında: Yolcu garantisi tutmayan havalimanlarına 199,7 milyon Euro ödendi!37 izlenme
Hastalanan Cübbeli Ahmet kendisini 'Amerikan Hastanesi'nin doktorlarına emnanet etti!
Mansur Yavaş’tan yeni proje müjdesi! "Yakında açıklayacağız"
SWAT Challenge 2024'te Türkiye rüzgârı: Polis Özel Harekat ilk günün parkurunu 1 dakika 10 saniyede bitirdi
Akademisyen Emrah Gülsunar’a ilk duruşmada tahliye kararı!