Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 1'i Vuhan kentinde olmak üzere 21 yeni vaka tespit edildiği, 45 kişinin ise koronavirüs şüphesiyle müşahede altına alındığı belirtildi.
Açıklamada 12'si Vuhan kentinin bulunduğu Hubey, 1'i Şaanşi eyaletinde olmak üzere 13 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.
Bu rakamlarda ülkede toplam vaka sayısının 80 bin 881'e, can kaybı sayısının ise 3 bin 226'ya çıktığı vurgulanan açıklamada, 68 bin 679 hastanın ise taburcu edildiği kaydedildi.
Yeni tip koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan kentinde yeni vaka sayısının bire kadar düşmesi, salgının kontrol altına alınması çabalarının büyük ölçüde başarıya ulaştığı anlamına geliyor.
Yeni tip koronavirüs ilk kez 2019 Aralık'ta, Vuhan'da Deniz Ürünleri Gıda Pazarı'nı ziyaret eden kişilerde görülmüştü.
Dünya Sağlık Örgütü dün yaptığı açıklamada, Çin dışında 83 binden fazla vaka tespit edildiğini ve Çin dışındaki vaka sayısının Çin'deki vaka sayısını aştığını doğrulamıştı.
Vuhan'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs, 150'den fazla ülke ve bölgede 180 binden fazla kişiye bulaştı. DSÖ'nün "pandemi" (küresel salgın) olarak nitelediği hastalık nedeniyle şu ana dek 7 bin 174 kişi hayatını kaybetti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/vuhanbasardi24saattesadece1vakatespitedildi1727716
Emeklinin parasıyla faiz ödemişler27 izlenme
Kanser eden ürünleri açıklayan bilim insanı Bülent Şık'a hapis cezası!2782 izlenme
İmamoğlu’na ‘bas geri’ diyen MHP ilçe başkanı Erdoğan hakkındaki paylaşımlarını silmeyi unutmuş!32 izlenme
Saray koridorlarında can sıkacak anket!16 izlenme
TUSAŞ saldırganları Türkiye'ye paramotorla geldi iddiası42 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, ikinci dalga ihtimalini açıkladı75 izlenme
AKP'li belediyeden isyan ettiren karar38 izlenme
Kayseri'de iğrenç olay: Masada küçük kız çocuğu oynatıldı!75 izlenme
İşlenmiş gıda enflasyonu 9 yılın zirvesinde!
Gerçekleri 26 saniyede tokat gibi art arda saydı: ”Bakanlar Suriye’yi düşünürken Türkiye’deki fakir vatandaşını hiç düşünmüyor. Kendi çocukları lüks hayat yaşarken bizim halimiz ne olacak?”
Muharrem İnce suç duyurusunda bulundu
Bakan Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan soruşturması açıklaması