Seçimlerden hemen önce nisan ayında dağıtılan teşviklerde Cumhurbaşkanlığı kabinesinde kendisine tekrar yer bulan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kardeşine devrettiği iddia edilen Medipol Hastanesi’ne milyarlık teşvik sağlandı.
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi’ne 4 milyar 834 milyon lira yatırım ve 50 milyon 473 bin dolar makine ve teçhizat teşviği sağlandı. Verilen teşvikler arasında Gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 50 vergi indirimi, KDV istisnası, 2 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi de yer aldı.
EN YÜKSEK ORAN ŞİŞECAM’A
Teşvik oranıyla dikkat çeken bir diğer kurum ise Şişecam oldu. Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketi 7 milyar 965 milyon lira tutarında yatırım ve 205 milyon 902 bin dolar tutarında ithal makine ve teçhizat teşviği sağlandı. Nisanda toplamda ise 1309 şirkete yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Bu şirketlere sağlanacak olan teşvik tutarı 67 milyar 584 milyon lirayı buldu.
Yeniçağ
Hani ücretsizdi? Korona tedavisi gören hasta parası yetmediği için taburcu edildi!57 izlenme
Tuncay Özkan’dan MİT mensuplarıyla ilgili şok iddia!276 izlenme
ABD'li gazeteci Kiev'de öldürüldü!64 izlenme
Sahra hastanesi ve işçi hapishanesi: Rönesans'ı yakından tanıyalım!179 izlenme
TFF'den skandal savunma! Bir de itiraf ettiler30 izlenme
Osman Öcalan TRT'ye çıktıktan sonra ilk kez konuştu "Teklif TRT'den geldi"50 izlenme
Rehabilitasyon merkezi inşa edilecekti, koyun otlatma yeri oldu!53 izlenme
İmamoğlu: Borcu nedeniyle suyu kesilmiş 50 bin hane ve işyerinin suyu açılacak97 izlenme
Yanan otelin aşçısı anlattı: "Otelde yangın dedektörü vardı ama çalışmıyordu. Yangın merdivenlerinin kapısı tahtaydı. Ölmediğime pişmanım çünkü o çığlığı duysanız..."
AKP'li dayı olayı çözmüş ! 'CeHaPe olmasaydı emekli maaşı 7-8 bin, asgari ücret ise 11-12 bin TL olurdu'
İtirafçı olup çıkan ‘Çete Lideri’nin AVM’si tam gaz yükseliyor
İmamoğlu'nun ilk icraatı AKP'nin Yeliz'ini çıldırttı